Veterano pakylėtas „Žalgiris“ – per žingsnį nuo titulo (komentarai)

Beno Udrihas inicijavo Kauno „Žalgirio“ spurtą trečiajame kėlinyje ir jo vedama komanda atsidūrė per vieną pergalę nuo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionų titulo. Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas klubas šeštadienį „Siemens“ arenoje 82:78 (23:25, 16:18, 24:9, 19:26) nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-1.

Penktasis serijos mačas vyks pirmadienį Kaune.

Per pirmąją mačo dalį praleidę 43 taškus ir varžovams antraisiais šansais leidę pelnyti 10 taškų, kauniečiai įpusėjus mačui turėjo 4 taškų deficitą. Viskas pasikeitė po ilgosios pertraukos.

Artūras Milaknis smeigė du tritaškius, o tada į aikštę žengęs Udrihas padėjo komandai įgyti pergalingą persvarą.

Slovėnas į aikštę žengė esant lygiam rezultatui (47:47) ir su juo kauniečiai spurtavo 16:1, nutoldami 63:48. Per šią atkarpą Udrihas pelnė 2 taškus ir 3 sykius rezultatyviai asistavo komandos draugams.

„Žalgiris“ trečiajame kėlinyje iš viso pataikė 5 tritaškius iš 6 – du kartus iš toli taip pat pataikė Axelis Toupane’as, sykį – Paulius Jankūnas. Ketvirtį kauniečiai laimėjo 24:9.

Ketvirtajame kėlinyje Udrihas pridėjo dar 7 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus, įskaitant tolimą tritaškį paskutinėmis atakos sekundėmis, po kurio „Žalgiris“ pirmavo 70:59.

35 metų veteranas dvikovą baigė savo sąskaitoje turėdamas 16 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus.

„Lietuvos rytas“ skirtumą sumažino paskutinę mačo minutę, kurią pradėjo dar atsilikdami 66:77, tačiau taiklių metimų dėka buvo priartėję iki 74:78.

„Lietuvos rytas“: Martynas Echodas 16, Mindaugas Girdžiūnas ir Rokas Giedraitis po 14.

„Žalgiris“: Beno Udrihas 16 (6 rez. perd.), Paulius Jankūnas, Aaronas White‘as, Artūras Milaknis ir Brandonas Daviesas po 9.

Iš Š. Jasikevičiaus lūpų – komplimentai B. Udrihui

Kevinui Pangosui toliau stringant, o Vasilije Micičiui žaidžiant banguotai, Kauno „Žalgiris“ vis tiek rado patikimą aikštės generolą. 

B. Udrihas pelnė 16 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o po dvikovos jis sulaukė daugiausia komplimentų iš trenerio Šarūno Jasikevičiaus.

„Jis buvo faktorius numeris 1, – sakė Jasikevičius. – Mūsų įžaidėjai šią seriją žaidžia kažkiek silpniau, o šiandien, prisidėjus trečiai opcijai, ko visada ir norime iš mūsų sudėties, ji suveikė. Beno turi milžinišką patyrimą, kiekvieną kartą ėjo iki paskutinių sekundžių, kantriai, o kai dar pataikai metimus, viskas apskritai super.“

Prieš LKL finalo seriją buvo paskelbta, kad Pangosas jau yra susitaręs su „Barcelonos“ komanda dėl dvejų metų, 3 milijonų eurų sutarties. Ar gali būti, kad Pangosas mintimis jau yra Katalonijoje? Jasikevičius šio varianto neatmetė.

„Aišku, gali. O gal ir negali. Dar yra kita komanda, kuri ties juo koncentruojasi. Gal jis pavargęs? Viskas yra įmanoma, – priežasčių ieškojo Jasikevičius. – Bet jei nori būti čempionas, turi praeiti visus tuos dalykus.“

„Žalgirio“ strategas taip pat išskyrė komandos pasirodymą trečiajame kėlinyje, kuris buvo laimėtas 24:9. Kauniečiai per šį ketvirtį pataikė 5 tritaškius, o Jasikevičius tai pavadino geriausiu kėliniu serijoje.

„Skaičiai nemeluoja. Mes nežaidžiame daug gerų ketvirčių šioje serijoje, o trečiajame kėlinyje buvo praleisti 9 taškai, su gana neprotinga pražanga paskutinę minutę. Galėjo būti 7, bet viskas idealu nebūna. Trečias kėlinys buvo idealus, iš visų išpildymų“, – sakė Šaras.

Apie gynybą

„Aišku, kaip ir galvojome, kad reikia pradėti žymiai geriau gintis. Perlaužėme juos trečiame kėlinyje. Kažkiek neišpildėme žaidimo plano ir „Lietuvos rytas“ buvo agresyvesni. Nemanau, kad buvome neužsivedę, bet „Rytas“ pirmoje pusėj buvo hyper agresyvus. Mūsų žaidėjai stengdavosi, bet varžovai savo noru mus perlauždavo. Po pertraukos varžovų emocijos nurimo ir mes sužaidėme puikų trečią kėlinį po kurio kontroliavome rungtynes.“

Apgailestavo dėl neišnaudotos galimybės

Tuo metu „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis apgailestavo dėl neišnaudotos galimybės išlyginti serijos rezultatą namuose bei atskleidė, ko žalgiriečiams vėl įkąsti nepajėgusi sostinės ekipa stokoja.

„Kovėmės neblogai. Prastas trečias kėlinys, kur pridarėme daug klaidų išpildant planą ir sakyčiau, kad „Žalgiris“ sužaidė fantastišką trečią kėlinį su geru pataikymu ir mūsų klaidų išnaudojimu. Grįžti pralaimint 15 taškų prieš „Žalgirį“ yra labai sunku. Būna dienų, kai varžovai būna geresni ir šiandien „Žalgiris“ buvo geresnis. Visa paslaptis paprasta: jei Kevinas Pangosas nesužaidžia, iššaus Beno Udrihas arba Artūras Milaknis, jei ne Brandonas Davisas, tai Paulius Jankūnas. „Žalgiryje“ atsiranda žaidėjas, kuris sunkiu momentu gali imtis lyderio vaidmens. Mes to neturime, turime verstis su keliais lyderiais. B. Udrihas buvo pagrindinis žaidėjas, nulėmęs rungtynių eigą. Mūsų žaidėjams trūksta žinių, meistriškumo išnaudoti ekstra situacijas savo komandos naudai. Pasigendu atsarginių suolo žaidėjų pagalbos. Nežinau, ar neturi galių, drąsos, ar nesusitvarko su atsakomybe. Mindaugas Girdžiūnas puikus žaidėjas, bet mums jo reikia ne 5 minutes, o 30 minučių. Ir toks yra ne jis vienas, iš kurio tikimės daugiau. Dabar pirmiausiai turime pailsėti, atsigauti ir vėl kibti į darbą. Kažko neprikursi per dieną. Fizinis nuovargis ir iššaukia dėmesio stoką žaidžiant tokioje įtampoje. Kol galime, turime kovoti. Labai norėjome išlyginti seriją namie, bet nepavyko. Kartą esame įveikę „Žalgirį“ svečiuose, todėl reikia braukti brūkšnį ir pamėginti tai padaryti kitose rungtynėse“, – teigė R. Kurtinaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
ŽALGIRIS!!!!!!!!!!!!!!!

Kaunietė

Kaunietė portretas
ŽALIA-BALTA VISADA PIRMI,JŪS ČEMPIONAI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių