V. Pauliukėnas apie savo auklėtinius: nežinau, kaip jiems nėra gėda

Po dar vienos triuškinamos nesėkmės „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybėse „Šiaulių“ (0-5) komandos treneris Vaidas Pauliukėnas neslėpė, kad jaučia didelę gėda, tačiau to paties apie savo auklėtinius pasakyti negalėjo.

Šįkart „Šiauliai“ savo žiūrovų akivaizdoje 60:97 nerado priešnuodžių prieš Prienų-Birštono „Vytautą“ ir liko vienintele komanda, kuri lygoje dar neturi pergalių. 

„Negaliu prasibrauti į jų širdis ir paklausti, kokios priežastys. Kai žaidžiame lygiai, žaidžiame gerai, kai pradedame pralošinėti, nuleidžiami rankas. Jie nežino net kas ką dengia. Tragedija. Neįsivaizduoju, nuo ko pradėti, kad jie pradėtų žaistų. Nei aš, nei Robertas Giedraitis. Kad bent laisvai žaistų, ne kaip robotai.

Treniruotėje viskas buvo gerai, su Robertu sakėme, kad super, neduodame laisvai priimti. kamuolio. Ateina rungtynės, visi išsilaksto į krūmus. Vėl liekame gėdoje, su treneriais sėdime ant suolo. Kaip jiems ne gėda, nežinau. Man tai gėda sėdėti ant suolo“, – po rungtynių kritiškai kalbėjo V. Pauliukėnas.

Šįkart „Šiaulių“ komandoje Allenas Westas ant parketo praleido vos dvi minutes, o per jas pataikė dvi baudas ir išprovokavo pražangą. V. Pauliukėnas atskleidė, kad jam šis amerikietis netinka.

„Taip, aš visiškai nepatenkintas Westo žaidimo. Tiek gynyba, tiek puolimu. Jis viską pamiršta. Negalėtume visko pakeisti, jis man netinka. Nežinau, kokia bus jo ateitis klube“, – komentavo treneris.

Prie komandos prisijungė pernai Šiauliuose žaidęs Domagujus Bubalo, kuris jau pirmose rungtynėse praleido 30 minučių. Aukštaūgis pelnė 4 taškus ir tiek pat kartų suklydo.

„Jis nuo pavasario nežaidė, tik šiek tiek sportavo. Bet buvo momentų, kai gerai apsigynė. Jam reikia laiko, nėra taip paprasta žaisti 30 minučių“, – sakė treneris.

Tuo metu Prienų komandos treneris Virginijus Šeškus džiaugėsi lengvomis rungtynėmis bei užjautė nepavydėtinoje situacijoje esantį V. Pauliukėną.

„Tai buvo lengviausios sezono rungtynės, tačiau tikrai to nesitikėjome. Matėme, kad „Šiaulių“ žaidimas nesiklijuoja, užsieniečiams itin nesiseka gynyboje. Mes patys pataikėme tritaškius, atsirišo rankos ir buvo lengviau.

Tikrai užjaučiu „Šiaulių“ trenerį, jam sunku su tokia komanda dirbti. Ne vienas žaidėjas yra iš Nacionalinės krepšinio lygos, o jeigu ir legionieriai nėra gero lygio, tai tikrai yra sunku“, – teigė Šeškus.

Išsamesnis V. Pauliukėno komentaras:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių