V. Karasiovas po pralaimėjimo 31 taško skirtumu: esu patenkintas savo komanda

Vyriausiasis treneris Vasilijus Karasiovas argumentavo, kodėl Rusijos rinktinė 51:82 nepasipriešino Lietuvos komandai ketvirtadienį vakare Vilniuje vykusiose kontrolinėse rungtynėse.

„Nepaisant galutinio rezultato, tikiu, kad žengėme žingsnį į priekį ir atlikome akivaizdų progresą. Atšaukėme rytinę treniruotę, todėl tai yra vienas faktorių, lėmusių prastą pataikymą, – aiškino Karasiovas – Minėtą laiką išnaudojome žiūrėdami vaizdo įrašus. Analizavome kiekvieną žaidimo detalę, kiekvieną epizodą.

Visi supranta, kad reikia skubiai pertvarkyti komandos žaidimą ir prisitaikyti prie greito krepšinio. Šių rungtynių greitis buvo visiškai kitoks nei ankstesnių. Mače su lietuviais mūsų atakos buvo paprastesnės ir greitesnės. Metėme daugiau baudų. Žinoma, ne visas 40 minučių žaidėme taip, kaip norėjome.

Tačiau dėl kai kurių minučių esu labai patenkintas. Kaip bebūtų, mūsų problema buvo prastas pataikymas. Sunku nugalėti lietuvius, kai įmeti vos 50 taškų. Lietuvos rinktinė pasiekė beveik visus savo tikslus, ko neatlikome mes. Vis dėlto geriau pramesime metimus draugiškame susitikime nei Europos čempionate.“

Šią vasarą Rusijos rinktinė priversta remtis be būrio pagrindinių žaidėjų. Dėl įvairių priežasčių komandos marškinėlių neapsivilko Andrejus Kirilenka, Viktoras Chriapa, Timofejus Mozgovas, Sergejus Bykovas,Aleksandras Kaunas.

Minėti krepšininkai 2011 m. Lietuvoje vykusiame Europos čempionate ir Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius. Ekipos vyriausiojo trenerio poste žydų kilmės amerikietį Davidą Blattą pakeitė legendinis Rusijos krepšininkas Karasiovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių