V. Garastas: Kaunas privalo turėti stiprią ne tik vyrų krepšinio komandą

  • Teksto dydis:

Nusipelnęs šalies krepšinio treneris Vladas Garastas akylai stebi mūsų klubų kovas Lietuvos pirmenybėse ir Europos turnyruose. Vis dėlto legendinis Kauno „Žalgirio“ strategas  sako, kad norėtų daugiau pamatyti ne tik vyrų, bet ir moterų krepšinio kovų. Ne vienerius metus Lietuvos moterų krepšinio rinktinę konsultavęs V. Garastas teigia, kad moterų krepšiniui turėtų būti skiriama daugiau dėmesio, o Kaunui linkėjo stiprinti klubinio krepšinio pozicijas. Treneris įsitikinęs, kad daugiau dėmesio skyrus Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ komandai, būtų galima sėkmingai kovoti ne tik šalies arenose.

– Ar Kaunui reikia moterų krepšinio, kai daugiausiai dėmesio skiriama vyrų komandai? 

– Kaunas – krepšinio sostinė ir miestas privalo turėti aukšto lygio moterų krepšinio komandą. Šiuo metu mieste yra viena komanda –„Aistės-LSU-Paradis“, kurią būtina stiprinti. Manau, kad jai turi padėti ne tik pavieniai rėmėjai, bet ir Kauno miesto savivaldybė. Juk kalbame apie Kauno krepšinį, o tai bendras mūsų visų reikalas. Norint, kad mūsų miesto komandos pirmautų Lietuvoje, turi prisidėti ir miesto valdžia — juk pergalės atveju garbės užteks visiems.

– Randate laiko moterų krepšiniui?

– Šio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygos rungtynių neteko matyti, tačiau vis planuoju į jas nueiti. Manau, kad moterų krepšiniui trūksta reklamos, todėl sporto mėgėjams sudėtinga rasti informaciją apie būsimas rungtynes.

– Ką, Jūsų nuomone, būtų galima padaryti, kad padėtis  pasikeistų?

– Vyrų krepšinio lyga žinomesnė, ypač dabar, kai vyksta daugiau LKL rungtynių. Be to, atsirado intriga – anksčiau turėjome aiškius lyderius – Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“, o pastaruoju metu jie ne visada laimi prieš komandas, anksčiau laikytas vidutiniokėmis. Vėl grįžta žiūrovai. Moterų krepšinis turėtų būti labiau matomas. Galbūt moterų ir vyrų krepšinio rungtynių organizatoriai galėtų apjungti jėgas. Tarkime, rengti vyrų ir moterų rungtynes toje pačioje miesto arenoje, o moterų rungtynės vyktų prieš vyrų varžybas. Reikėtų daugiau šou ir reklamos.
       
– Kuo moterų krepšinis gali būti patrauklus žiūrovui?

– Savo azartu, intriga. Gali žaisti geriausios komandos, bet jei rezultatas sieks trisdešimties taškų skirtumą, žiūrovams bus nuobodu. Viską lemia kova, nenuspėjama atomazga. Žaidimas turi būti intriguojantis ir įdomus. Teko stebėti Europos moterų čempionato atrankos varžybas Kėdainiuose, ir, žinote, tikrai buvo į ką pažiūrėti...

Neabejoju, kad stiprios komandos ir intriga, aukšto lygio žaidėjos, daugiau reklamos sukvies žiūrovus į arenas. Artimiausiu metu tikrai apsilankysiu miesto komandos rungtynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam 666

tam 666 portretas
na, tai išvardyk, kas tas (tie) savininkai, jei jau taip labai gerai esi informuotas? Ar tau į galvą neateina mintis, kad Kaunas ir yra tas savininkas?

666

666 portretas
kaunas ? ar privatus klubas/ai ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių