Už rinktinės draugus sirgs prie ekrano

Salėje su kamuoliu, o mintimis – ir Izraelyje. Taip Kauno "Žalgirio" komanda pasitiko šiandien startuojančias Europos krepšinio pirmenybes. Lietuvos čempionams Senojo žemyno turnyre atstovaus du Lietuvos bei po vieną Prancūzijos ir Serbijos rinktinių žaidėją.

Delegavo keturis krepšininkus

Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis šįvakar 18.30 val. žengs ant Tel Avivo miesto arenos parketo, kad B grupės pirmajame mače mestų iššūkį kovingai Gruzijos ekipai. 20 val. pirmasis A grupės egzaminas Helsinkyje akistata su šeimininke Suomija prasidės ir Prancūzijos rinktinės puolėjui Axeliui Toupane. Penktadienį Stambulo "Fenerbahce" salėje D grupės mūšiu su latviais startuos ir naujasis "Žalgirio" įžaidėjas Vasilije Mičičius.

Europos pirmenybių dramas įdėmiai stebės ir Kaune plušantys žalgiriečiai. Juolab kad kai kurių jų visos vasaros iki šiol buvo paaukotos nacionalinei komandai. Vienas tokių – "Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas. 33 metų puolėjas daugiau nei dešimtmetį atidavė rinktinei, tačiau šiemet pasiprašė poilsio.

"Dar prieš sezono pasiruošimą klubas atliko daug sveikatos tyrimų, todėl dabar žinau, kad viskas yra gerai, kūnas pailsėjo. Tad vasara buvo naudinga. Dabar lieka su kitais žalgiriečiais gerai pasiruošti sezonui", – dėstė P.Jankūnas.

Žaidimas turėtų gerėti

Paklaustas, kaip vertina kolegų rinktinėje šansus Europos čempionate, veteranas pripažino, kad per pasirengimo laikotarpį vaizdas nebuvo idealus, tačiau tragedijos iš to nedaro.

"Nenoriu spėlioti ir vertinti. Vyrai daug dirbo, treniravosi, tačiau turėjo tam tikrų problemų, kad ir pradedant nuvykimu. Vis dėlto draugiškos varžybos yra draugiškos. Juk ir anksčiau, kai prasidėdavo čempionatai, rinktinė po truputį įgaudavo gerą formą ir lemiamose kovose demonstruodavo kokybišką krepšinį. Manau, kažkas panašaus turėtų būti ir šiais metais", – pabrėžė jis.

Nenoriu spėlioti ir vertinti. Vyrai daug dirbo, treniravosi, tačiau turėjo tam tikrų problemų, kad ir pradedant nuvykimu.

P.Jankūnas pagrindiniais pretendentais į medalius laiko Ispanijos krepšininkus, bet tikisi, kad lietuviai lemiamuose etapuose jiems mes rimtą iššūkį.

Tuo metu "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius savo favoritų įvardyti nesiryžo.

"Mačiau gal dvejas lietuvių rungtynes. Prancūzus mačiau tik, kai jie Kaune stipriai pralaimėjo, o ispanų – vieną mačą Vilniuje. Tad man sunku spręsti, koks tikrasis šių komandų pajėgumas. Juo labiau kad velnias žino, ką pasirengimo metu rinktinės rodo, o ką slepia. Spėju, kad dauguma favoritų tik deda pamatus, o tikrą vaizdą matysime, kai statybos bus baigtos ir jau neš baldus", – šypsojosi Šaras.

Piktina tvarkaraštis

Nepaisant gausaus būrio išvykusiųjų, "Žalgirio" stratego bei jo asistento Dariaus Maskoliūno vadovaujamose treniruotėse pluša nemažai legionierių: amerikiečiai Aaronas White'as, Brandonas Davisas, kanadietis Kevinas Pangosas. Artimiausiomis dienomis iš JAV turėtų atskristi ir naujasis įžaidėjas Dee Bostas.

Petys petin su patyrusiais krepšininkais prakaitą lieja ir nemažai jaunimo: Gytis Masiulis, Martynas Varnas, Paulius Valinskas. Tiesa, papildomo poilsio, matyt, reikės vidurio puolėjui Martynui Sajui. Po sezono Lenkijoje į Kauną grįžęs atletiškas aukštaūgis dvi savaites grūmėsi tolimajame Taipėjuje, kur pasipuošė pasaulinės studentų universiados auksu.

Š.Jasikevičius neslėpė nepasitenkinimo situacija, kai didelis būrys lyderių prisidės tik sezono išvakarėse.

"Šita Europos krepšinio sistema yra katastrofa. Jeigu mūsų žaidėjai grįš sezono išvakarėse, tai bus absurdas. Turėsime vieną treniruotę ir jau kitą dieną žaisime oficialias rungtynes su "Dzūkija". Jeigu mes išvis turėsime tą treniruotę... Jiems juk reikės grįžti namo, pasiimti daiktus ir taip toliau. Sakau, tai yra katastrofa, tragedija, bet mes negalime to kontroliuoti", – atsiduso Šaras.


Šiame straipsnyje: krepšiniseuro2017

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių