Teisėjais stebėjęsis J. Kazlauskas: galėjome laimėti bent penkis kartus

Net iš tokių beprotiškų rungtynių, kaip trečiadienio nakties dvikova tarp Argentinos ir Lietuvos, galima kažko pasimokyti. Tuo įsitikinęs mūsų nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

Lietuvos rinktinė po dviejų pratęsimų 85:86 nusileido turnyro šeimininkams, o mačo pabaigoje emocijos ant Lietuvos rinktinės suolo kunkuliavo nevaldomai.

Antroje mačo dalyje Lietuvos rinktinės krepšininkai vis dažniau reiškė nepasitenkinimą dėl teisėjų švilpukų, tačiau visus juos pranoko Lietuvos rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

Medikas pirmajame pratęsime kažkaip atsidūrė visiškai šalia trenerių ir taip garsiai reiškė nepasitenkinimą arbitrais, kad vienas iš jų nusprendė gydytoją išvaryti iš aikštės.

Lietuvos delegacija ėmė reikšti nepasitenkinimą ir Arvydo Sabonio rankų mostų užteko, kad arbitras leistų medikui likti ant suolo, tačiau po dvikovos treneris J. Kazlauskas leido suprasti, kad šią situaciją jis vertina itin neigiamai.

„Kai pradėjome pirmauti, mus specialiai bandė išmušti iš ritmo ir mes su tuo nesusitvarkėme. Pradėjome per jautriai reaguoti. Tokiu atveju treneris turi kalbėti su teisėjais, negali visa komanda ar netgi platesnis ratas reaguoti į jų sprendimus“, – aiškino strategas, tiesiogiai neįvardijęs V. Trumpicko, bet pabrėžęs, kad komandos viduje apie tai bus diskutuojama.

„Nežiūrint į teisėjavimą, rungtynes galėjome laimėti 5 kartus. Bet vėl – kažkur pagalvojome, kad pasibaigė laikas, kažkur – kad galbūt duos baudą, ir taip galbūt, galbūt, galbūt. Turime labai gerai išanalizuoti tai, kad nebūtų tokių situacijų“, – aiškino treneris.

Lietuviai beveik laimėjo sulig ketvirto kėlinio sirena, o paskui pirmavo tiek pirmo, tiek antro pratęsimų pabaigose, tačiau vis neišlaikydavo persvaros.

Aidint ketvirto kėlinio sirenai Robertas Javtokas pataikė tritaškį, bet tai padarė vos akimirką pavėlavęs.

Vėliau Paulius Jankūnas po krepšiu prarado kamuolį ir viena taikli varžovų bauda leido išplėšti antrą pratęsimą. Jame Mindaugas Kuzminskas neatkovojo kamuolio puolime, ir netrukus mūsiškių persvara vėl ištirpo.

Lietuvos ir Argentinos mačas buvo keistas ir dėl kitų aspektų. Maždaug nuo ketvirto kėlinio vidurio abi ekipos žaidė be pagrindinių žaidėjų, taip tarsi primindamos, kad svarbiausia jų dvikova dar laukia olimpinėse žaidynėse.

Pagrindinis Lietuvos rinktinės ginklas puolime, Jonas Valančiūnas, krepšį atakavo vos 2 kartus ir treneris J. Kazlauskas atskleidė, kad toks buvo specialus planas.

„Mes šiandien nežaidėme derinių ant aukštų žaidėjų – nei ant Jono, nei ant ketvirtos pozicijos. Negalvoju, kad varžovai tam bus nepasiruošę (olimpinėse žaidynėse), nes iki dvikovos su Argentina mes jau būsime sužaidę porą rungtynių. Bet po to, kai jie pradėjo provokuoti Joną aikštelės viduryje, nesinorėjo, kad jis dalyvautų kažkokiuose tokiuose susistumdymuose ir dėl to buvo saugomas, kad kažkas neatsitiktų“, – teigė J. Kazlauskas.

Interviu su treneriu J. Kazlausku:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių