Talentų stovykloje – krepšinio paslaptys iš D. Motiejūno lūpų

Didžiojo krepšinio paslaptys – iš pirmų rankų. Tokia galimybe naudojasi daugiau nei trys dešimtys jaunuolių, dalyvaujančių Hjustono "Rockets" žaidėjo Donato Motiejūno vasaros stovykloje.

Didžiojo krepšinio paslaptys – iš pirmų rankų. Tokia galimybe naudojasi daugiau nei trys dešimtys jaunuolių, dalyvaujančių Hjustono "Rockets" žaidėjo Donato Motiejūno vasaros stovykloje.

Pirmą sezoną NBA duonos paragavęs 22-ejų metų 213 cm ūgio D.Motiejūnas, prieš atvykdamas į Lietuvos vyrų rinktinę, visą savaitę skyrė Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Mažeikių, Alytaus krepšinio mokyklų auklėtiniams.

Kaune, Arvydos Sabonio krepšinio centre, surengtoje vasaros stovykloje jaunieji krepšininkai treniruojasi ir individualiai, ir gilinasi į komandinio žaidimo niuansus. Savo patirtimi dalijasi ir D.Motiejūnas, ir "Rockets" klubo specialistas Mattas Brase'as, buvęs žinomas žaidėjas Marcelas Nicola bei Lietuvos treneriai Šarūnas Sakalauskas, Sigitas Krukis, Rimvydas Samulėnas, Gediminas Petrauskas.

Vaikinams – jokių buities galvosūkių, niekas nekainuoja nė cento, nes organizacinės išlaidos – pirmiausia D.Motiejūno bei jam padedančių NBA ir kompanijos "Nike" rūpestis.

"Apie tokią stovyklą seniai galvojau. Šiemet NBA leido į Lietuvą atvykti "Rockets" specialistui, geranoriškai sutiko padėti ir mano asmeninis treneris M.Nicola, mūsų krepšinio treneriai. Kvietimus išsiuntėme į visas Lietuvos krepšinio mokyklas, didžioji dauguma atsiliepė. Smagu, kad vaikinai noriai dirba", – sakė D.Motiejūnas.

"Donato idėja – puiki. Čia jau pastebėjau gabių vyrukų. Mes mokomės ne vien krepšinio, bet ir diskutuojame visomis gyvenimo temomis", – teigė Argentinos rinktinei bei Ispanijos, Graikijos, Italijos, Ukrainos klubams atstovavęs, o pastaruoju metu Mursijos UCAM (Ispanija) komandos trenerių štabe dirbantis M.Nicola.

Šiandien jaunųjų krepšininkų treniruotę stebėjo bei patys su profesionalais aikštėje žaidimo džiaugsmu dalijosi neįgalūs vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių