Talentų atranka prasidėjo Panevėžyje

  • Teksto dydis:

Galimybė žaisti krepšinį ir mokytis Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje sudomino ne tik apylinkių vaikinus bei merginas. Į pirmąją atranką penktadienį suvažiavo dešimties Lietuvos rajonų atstovai, kuriems Lietuvos krepšinio federacijos specialistai buvo parengę testus, paprastai skiriamus aukštesnio meistriškumo krepšininkams.

„Labai džiugu, kad galimybe mokytis pas mus susidomėjo jaunimas iš visos Lietuvos – nuo Palangos iki Varėnos. Turime tikrai tokias sąlygas mokytis ir sportuoti, kokių negali pasiūlyti bendrojo lavinimo mokyklos”, – sake R.Sargūno sporto gimnazijos direktorė Jūtarė Pauliukienė.

Iš pradžių buvo patikrinta vaikų sveikata, po to ėjo bendrojo fizinio pasirengimo testai ir tik po pietų atėjo eilė specializuotiems išbandymams.

„Juk ieškome talentų, kuriuos ugdytume sporto gimnazijoje. Tai ir testai turi būti rimti”, – sake Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila, akylai stebėjęs 2000 metais gimusių jaunuolių atranką.

Jaunuoliai, kurie bus atrinkti į sporto gimnaziją, bus paskelbti vėliau. Atrinktųjų pažangą stebės LKF specialistai,  aktyviai keisis informacija su treneriais, stebės krepšininkų žaidimą Moksleivių lygoje „Perlas”, rūpinsis, kad tobulėtų ir jaunuolius rengiantys treneriai.

Po savaitės analogiška atranka vyks į Šiaulių sporto gimnaziją.

LKF, padedama sporto gimnazijų, ieško gabių vaikų Lietuvoje, kurie neturi galimybės lankyti sporto mokyklą, bet nori siekti meistriškumo. Tikimasi, kad sporto gimnazijos ateityje sudarys konkurenciją didžiųjų miestų krepšinio mokykloms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių