Taikos dvelksmas: FIBA atsiriboja nuo ankstesnių grasinimų

Tarptautinė krepšinio organizacija (FIBA) oficialiai kreipėsi į Europos komisiją su laišku, kuriame, kaip manoma, išsižadama savo grasinimų Europos krepšinio federacijoms.

Italijos milžinė „La Gazzetta dello Sport“ praneša, kad FIBA laiške rašoma, jog ši organizacija sąžiningai konkuruoja su Eurolyga ir kratosi ankstesnių savo mėginimų Europos šalių federacijoms taikyti sankcijas.

Tai reiškia, kad FIBA oficialiai išsižada ir nepripažįsta ankstesnių kaltinimų federacijoms, įskaitant ir planus iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pašalinti Lietuvos ir Ispanijos nacionalines ekipas.

„FIBA niekada negrasino sankcijomis jokioms federacijoms. Organizacija nori sąžiningai konkuruoti su Eurolyga dėl naujojo Čempionų lygos turnyro kūrimo. Klubai gali laisvai rinktis jiems patrauklų turnyrą ir dėl jų pasirinkimo niekas nebus nubaustas“, – rašoma laiške Europos komisijai.

Jei tokia informacija pasitvirtins ir FIBA pozicija liks nepakitusi, Europos krešinio arenoje turėtų įsivyrauti taika.

Netrukus po šių naujienų pasisakė ir Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

„Jei tai tiesa, tuomet derybos baigtos. Bet jei kasdien skaitysime tai, kas rašoma laikraščiuose, sprendimas bus sunkiai įgyvendinamas“, – teigė J. Bertomeu.

Eurolyga jau anksčiau buvo užsiminusi, jog kreipsis į Europos komisiją. Pastaroji organizacija yra pajėgi sustabdyti drakoniškus FIBA veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių