T. Pačėso auklėtiniams - maksimalių išbandymų metas

Penktadienį 20.15 valandą Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų rinktinė Europos čempionato ketvirtfinalyje susitiks su Italijos krepšininkais.

Abi komandos šiose pirmenybėse yra iškovojusios po 4 pergales ir patyrusios po 2 nesėkmes, tačiau mūsiškiai E grupėje užėmė trečiąją vietą, o italai F grupėje buvo laipteliu aukščiau – antri. Įdomu tai, kad ir įmestų/praleistų taškų santykis abiejų ekipų yra bene identiškas: plius 17 lietuvių ir plius 16 italų.

Žvelgiant į komandinę statistiką, čia matomas vienas ryškus skirtumas – italai pelno daugiau taškų, o lietuviai – praleidžia mažiau. Italų puolimas yra antras pirmenybėse (80,1 tšk.), kai Lietuvos komanda šioje kategorijoje rikiuojasi septinta – 72 taškai per susitikimą. Tačiau niekas mūsiškiams neprilygsta gynyboje – Tomo Pačėso auklėtiniai per mačą į savąjį krepšį praleidžia 60,7 taško. Italijos krepšininkai gynyboje nežiba ir pagal šį rodiklį yra vos šešiolikti tarp dvidešimties dalyvių – 74,1 tšk.

Nors ir neturi ypatingai aukštų priekinės linijos žaidėjų, Lietuva yra geriausia pirmenybėse pagal atkovotus kamuolius, per susitikimą sugriebianti po 43,1. Italai po krepšiu darbuojasi daug prasčiau – 37 kamuoliai ir 13 vieta.

Italai lietuvius akivaizdžiai lenkia pagal vieną svarbiausių komponentų krepšinyje – klaidas. Mūsiškiai per mačą suklysta 16,6 karto (4 vieta), o italai praranda vos po 10 kamuolių ir pagal šį rodiklį pirmenybėse jiems niekas neprilygsta.

Abi komandos mėgsta atakuoti iš toli: italai vidutiniškai realizuoja po 9 metimus (1–2 vietos), lietuviai pataiko 8,1 metimo (7–8 pozicijos). Lietuvos komandoje labiausiai individualiai išsiskiria Vaidas Kariniauskas, pelnantis po 15 taškų, atkovojantis 3,5 atšokusio kamuolio ir atliekantis po 3 rezultatyvius perdavimus. 10,4 taško įmeta Martynas Paliukėnas (2,3 atk. kam., 1,9 rez. perd.). Toliau esantys Mindaugas Kačinas (7,7 tšk.), Laimonas Chatkevičius (7,1 tšk.) ir Tauras Jogėla (6,9) rezultatyvumu nusileidžia V.Kariniauskui ir M.Paliukėnui.

Italų gretose trys žaidėjai renka dviženklį taškų skaičių: atakuojantis gynėjas Amedeo Della Valle (13,1 tšk., 3,4 atk. kam.), įžaidėjas Matteo Imbro (11 tšk., 3,1 atk. kam., 3,4 rez. perd.) ir lengvasis krašto puolėjas Awudu Abassas (10,6 tšk., 4,6 atk. kam.). Sunkusis krašto puolėjas Aristide‘as Landri renka 8,9 taško ir atkovoja 4,3 atšokusio kamuolio, o atakų organizatorius Michelle Ruzzieris prie pergalių prisideda pelnydamas 7,9 taško ir atlikdavo 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Atkaklią kovą tarp komandų žada ir lažybininkai, kurie abiems komandoms suteikia bene vienodas galimybes laimėti. Jeigu už italus pastatytumėte 10 litų, jų pergalės atveju atsiimtumėte 19 Lt. Jeigu tikite lietuvių pergale ir pastatytumėte 10 Lt, sėkmės atveju jums atitektų 18 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių