T. Pačėsas: tai yra tik vienas mažas žingsnelis

Lietuviams prireikė dviejų kėlinių, jog prisimintų Tomo Pačėso nurodymus, duotus prieš rungtynes.
Jo treniruojama 20-mečių rinktinė trečiajame kėlinyje spurtavo 20:4 bei Europos jaunimo čempionato atidarymo rungtynėse 68:64 palaužė favoritais laikytus serbus.

Kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, Pačėsas nesureikšmino šios pergalės, nes trečiadienį laukia dar viena sunki dvikova su vokiečiais.

Visgi 41 metų krepšinio specialistas džiaugėsi, jog jo auklėtiniai per ilgąją pertrauką padarė išvadas ir neleido Serbijos rinktinei demonstruoti uraganinio puolimo.

– Kodėl taip sunkiai įsivažiavote? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Pačėso.

– Todėl, kad serbai yra gera komanda.

– Ką pakeitėte antroje mačo pusėje, kuomet spurtavote 20:4?

– Pagerinome kovą dėl atšokusių kamuolių bei grįžimą į savo aikštės pusę. Pirmoje mačo pusėje mums daug kainavo jų greitas puolimas. Jie greitose atakose ir po mūsų klaidų įmetė 20 taškų. Todėl turėjome daryti išvadas. Antroje pusėje padarėme tai, ką planavau prieš rungtynes.

– Sustabdytas greitas varžovų puolimas buvo pagrindinė pergalės priežastis?

– Manau, taip. Paanalizavome, kur galime žaisti dar geriau. Mes neturime gerų snaiperių, bet metėme daug tritaškių ir labai netaikliai. Labai gerai uždarinėjome baudos aikštelę ir todėl laimėjome.

– Serbai geriau mėtė „iš žaidimo“, kovojo dėl kamuolių, atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų. Kuo jūs buvote geresni už varžovus?

– Mes esame mažesni, greitesni. Serbai stengėsi rinkti taškus iš po krepšio, nes turėjo akivaizdžią ūgio persvarą. Turėjome išnaudoti kitus elementus – greitį, intensyvumą bei įmesti iš distancijos.

– Ar dabar nukris spaudimas, kai nugalėjote grupės favoritus?

– Tai yra tik vienas mažas žingsnelis. Mums reikia kovoti dėl kiekvienos pergalės. Noriu, kad kuo greičiau užmirštume šias rungtynes, nes jau trečiadienį laukia sunkus mačas su vokiečiais. Jų priekinė linija turbūt dar įspūdingesnė už serbų. Vokiečiai šiandien turėjo lengvą pasivaikščiojimą su gruzinais. Rytoj turėsime naudoti visus savo 12 žaidėjų ir ačiū, kad šiandien visi buvo produktyvūs. Vieni krepšininkai yra svarbūs vienose rungtynėse, kiti – kitose. Susitikimų grafikas yra labai įtemptas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių