T. Pačėsas jau galvoja apie ketvirtfinalyje laukiančius italus

Dažniausiai nuo atsarginių žaidėjų suolo kildavęs Vaidas Kariniauskas, mačą su Kroatijos rinktine pradėjo starto penkete bei iš atakuojančio gynėjo pozicijos buvo pastumtas į įžaidėjo.
Visgi toks Tomo Pačėso sprendimas pasiteisino su kaupu. 19 metų 198 cm ūgio gynėjas pelnė net 24 taškus, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 9 kamuolius, o jo vedami lietuviai 70:65 pranoko kroatus bei žengė į Europos jaunimo čempionato ketvirtfinalį.

„Džiaugiuosi komanda, nes kovą dėl kamuolių vėl laimėjome milžinišku skirtumu, – savo auklėtinius gyrė Pačėsas. – Vėl padarėme 20 klaidų ir mane tai labiausiai neramina. Laimėjome dvi iš trijų rungtynių, vidutiniškai klysdami po 20 kartų. Jeigu tai eliminuosime iš savo žaidimo, galime pakovoti su bet kokia komanda.“

– Ar šią pergalę galima pavadinti Lietuvos rinktinės atsigavimo požymiu? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Pačėso.

– Mes ir nebuvome sugniuždyti. Su jaunimu taip ir būna – vieną dieną geriau, kitą – blogiau. Įvedėme naujų derinių, šiek tiek pakeitėme taktiką. Nesėdime sudėję rankų. Šiandien gerai sužaidė ir Vaidas, ir Martynas, ir Laimonas. Komandoje atsirado lyderiai, o kiti labai gerai dirbo gynyboje.

– Šiandien mažiau rotavote sudėtimi. Ar tai buvo viena iš pergalės priežasčių?

– Ne, mes ieškome optimalaus varianto. Tie, kurie pakilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio, nelabai įsitraukė į žaidimą, todėl neturėjome tokios prabangos laukti kol jie iššaus. Turėjome ieškoti tų žmonių, kurie tą dieną jaučiasi geriausiai.

Stengiamės žaisti plačiu dvyliktuku. Telieka apgailestauti, kad dėl vieno pralaimėjimo pirmame etape praradome pirmą vietą, o dabar dėl vieno kluptelėjimo antrame etape netekome ir antrosios pozicijos. Tačiau nėra ko žiūrėti atgal ir viskas priklauso nuo kitų rungtynių – kaip joms pasiruošime bei startuosime.

– Su kokiomis nuotaikomis komanda žengia į ketvirtfinalį?

– Dar tik ką tik baigėme rungtynes. Nuotaikos yra geros. Reikia galvoti, kad pasiekėme gerą pergalę ir jau nuo rytojaus pradėsime galvoti apie italų žaidimą bei ruoštis ketvirtfinaliui.

– Kas jus šiose rungtynėse labiausiai pradžiugino?

– Pergalė. Džiugu, kad komanda žaidė susikaupusi. Ne kartą jau laimime rungtynes dėka savo gynybos. Taip pat pagerinome ir puolimą. Žaidėme daug agresyviau bei metėme net 22 baudas, kuomet varžovai – dvigubai mažiau. Po vakarykščių rungtynių padarėme geras išvadas. Visgi dar turime sumažinti klaidų skaičių. Po sunkaus darbo gynyboje prarastas kamuolys puolime mums kainuoja labai daug energijos, o tai kerta ir per psichologiją.

– Šį sykį komanda rungtynių nepradėjo atsilikinėdama, kaip keliuose mačuose prieš tai. Ar žaidėjų susirinkimas po pralaimėjimo turkams tam turėjo daug įtakos?\

– Tai lėmė ne tik susirinkimas, bet ir mūsų pokyčiai starto penkete. Į įžaidėjo poziciją išleidome Vaidą Kariniauską, o tai mums labai pasiteisino. Visgi toks penketas priklauso tik nuo konkrečių oponentų. Visiems to pritaikyti negalima. Svarbiausia, kad pasiekta pergalė. Džiugu, jog radome savo rungtynių tempą ir nereikėjo papildomai naudoti jėgų bei vytis varžovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių