T. Delininkaitis: vaikystėje keldavausi naktį, stebėjau NBA žvaigždes ir jas kopijavau

Šeštadienį, liepos 20 d., „Sprite talentų kova“ keliasi į Palangą. Čia vyks jau trečiasis atrankos etapas, kuriame keli šimtai jaunųjų krepšinio talentų susirungs 1 prieš 1 ir dėjimų varžybose. Varžybos bus transliuojamos tiesiogiai internetu: http://www.sportotv.lt/g/1427/sprite-talentu-kovos-2013. Turnyrą Basanavičiaus g. stebės Tomas Delininkaitis ir Kšyštofas Lavrinovičius.
Palangoje ir dar trijuose Lietuvos miestuose organizuojamų atrankinių etapų laimėtojai rugpjūčio 3 d. susitiks finale. Jame paaiškės, kam šįkart atiteks 17 tūkst. litų stipendija ir kelionė į NBA „Visų žvaigždžių dienos“ renginius Naujajame Orleane (JAV).

Pasak T. Delininkaičio, svarbu, kad „Sprite“ turnyro dalyviai gali ne tik išmėginti jėgas, bet ir turi šansą vykti į NBA renginius. „Kiekvieno krepšininko karjeros pradžioje labai svarbu mokytis iš profesionalų, sekti jų žaidimą. Aš pats vaikystėje naktį keldavausi, kad galėčiau stebėti NBA rungtynes per televiziją, o vėliau bandydavau kopijuoti žvaigždžių žingsnius. Nesistebėčiau, jei po keleto metų kurį nors šiandieninių varžybų dalyvį matysime profesionaliose varžybose. Pavyzdžių jau turime“, – pasakoja T. Delininkaitis.

„Sprite talentų kovos“ dalyviai jau papildė kelių profesionalių komandų gretas. Pavyzdžiui, 2010-ųjų m. absoliučios nugalėtojos titulą pelniusi Dalia Belickaitė šiuo metu atstovauja Lietuvai devyniolikmečių pasaulio čempionate. O neseniai pasaulio bronzos medalininkais tapę Denisas Krestininas ir Justas Tamulis taip pat yra ankstesnių „Sprite“ turnyrų čempionai.
Organizatoriai primena, kad „Sprite talentų kova“ vyksta ir virtualioje erdvėje, kurioje gali varžytis 16-24 m. merginos ir vaikinai. Jie turi publikuoti video su savo įspūdingiausiais metimais tinklapyje www.sprite.lt. Pastarosios rungties laimėtojas taip pat keliaus į Naująjį Orleaną.

Visa papildoma informacija ir dalyvių registracija į „Sprite talentų kovą“ vyksta internetinėje svetainėje www.sprite.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių