Sveikatos testą sėkmingai įveikęs „Žalgirio“ naujokas J. Dentmonas: labiausiai bijojau adatų

Kauno „Žalgirio“ klubo naujokas antradienį turėjo peržengti baimės barjerą, kad sėkmingai pereitų sveikatos apžiūrą.

„O, ne! Tik ne tai. Aš turiu fobiją adatoms“, – ne juokais sunerimo Justinas Dentmonas, išgirdęs, kad reikės duoti kraujo tyrimams. Kauno „Žalgirio“ klubo naujokas antradienį turėjo peržengti baimės barjerą, kad sėkmingai pereitų sveikatos apžiūrą.

Kauno klinikose amerikietis užtruko gerą valandą, tačiau išbandymų jam teko atlaikyti daugiau nei įprastinėje treniruotėje.

183 cm ūgio gynėjas, į Lietuvą atskridęs vėlyvą pirmadienio vakarą, klusniai vykdė Klinikų sporto medicinos ir reabilitacijos gydytojo Gedimino Tankevičiaus nurodymus: mynė dviratį, darė įtūpstus. Tačiau, kai tyrimai pasiekė jam nemaloniausią dalį, J. Dentmonas nustojo šypsotis. Tyrimams medikai paprašė duoti kraujo mėginį. Amerikietis sutiko, bet ne itin noriai.

„Žinote, aš nuo vaikystės negaliu to pakęsti. Nieko negaliu padaryti. Bijau adatų“, – vėliau paaiškino jis.

Nepaisant jį užgriuvusių iššūkių ir užsitęsusios kelionės sunkumų, ketvirtadienį 28-ąjį gimtadienį švęsiantis legionierius stoiškai atlaikė išbandymus.

Paklusnumui „Žalgirio“ naujoką nuteikė ir įspūdingas plakatas medikų darbo kabinete. Išvydęs G.Tankevičiaus, vilkinčio kimono ir efektingai atakuojančio priešininką, nuotrauką, amerikietis perklausė: „Ar čia – tu?“. Išgirdęs teigiamą atsakymą jis pritariamai linktelėjo. Aiškinti, kad gydytojas praeityje skynė pergales pasaulio ir Europos karatė kiokušin čempionatuose, nebereikėjo.

„Sportuoti gali“, – įvertinęs J.Dentmono tyrimų duomenis neabejojo G.Tankevičius. Tiesa, medikas pabrėžė, jog amerikiečiui derėtų pastiprinti kojų raumenis, nes akivaizdžiai matyti rezervų.

„Po NBA vasaros lygos kurį laiką ilsėjausi. Aktyviau judėti pradėjau prieš keletą savaičių, tad esu normalios, bet dar ne geriausios sportinės formos“, – pripažino legionierius.

„Tačiau prieš oficialią sezono pradžią būsiu pasirengęs šimtu procentų“, – patikino jis.

Po sveikatos tyrimų oficialiai įsigaliojo amerikiečio ir „Žalgirio“ sutartis vieneriems metams.

Kartu sveikatos peržiūrą sėkmingai įveikė ir kitas „Žalgirio“ įžaidėjas Vytenis Čižauskas. Abu komandos naujokai antradienį vakare jau keliavo į „Žalgirio“ areną, kur turėjo dalyvauti treniruotėje su ekipos draugais.

Abu žalgiriečiai aikštelėje turėtų pasirodyti jau Vlado Garasto taurės turnyre Klaipėdoje, vyksiančiame rugsėjo 7-10 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasio fanas

Kasio fanas portretas
Fainas matosi legionierius per zinias maciau su geru jumoros jausmu. :) Pats esu praejes pas gyd. Tankeviciu panasu patikrinima. Labai malonus daktaras ir labai geru patarimu duoda.

geras

geras portretas
bus legionierius. Matysit

He

He portretas
Strong guy
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių