Sužibėjęs M. Kuzminskas: naujokai visuomet turi būti pasiruošę

Brandono Jenningso ir Mindaugo Kuzminsko greita ataka su efektingu pastarojo dėjimu, staigus lietuvio reidas ir du tolimi metimai. Šie M. Kuzminsko išpuoliai nevyko tada, kai nugalėtojai buvo aiškūs. Šį kartą Niujorko „Knicks“ treneriui Jeffui Hornacekui puolėjo iš Lietuvos reikėjo svarbiausiomis mačo akimirkomis.

M. Kuzminskas rungtynėse su Portlando „Trail Blazers“ sužaidė ilgiausias (21 min.) ir rezultatyviausias (10 tšk.) karjeros rungtynes. Krepšininkas šį kartą gavo didelį trenerio pasitikėjimą, tačiau po rungtynių sakė, kad to priežasčių jis nežino.

„Treneris visada ieško, kaip galėtų įveikti oponentus, kur galėtų gauti pranašumą. Galbūt šį kartą jis tą pranašumą įžvelgė manyje, to reikėtų paklausti jo paties. Aš tiesiog laimingas, kad turėjau tokią galimybę ir džiaugiuosi pasiekta pergale“, – po rungtynių rūbinėje sakė M. Kuzminskas.

M. Kuzminsko tritaškiai „Blazers“ krepšio tinklelį skrodė antroje rungtynių pusėje, kuomet komandos konkuravo taškas į tašką. Negana to, M. Kuzminskui esant aikštelėje, „Knicks“ pelnė 12 taškų daugiau nei praleido, o jo +/- rodiklis buvo didžiausias komandoje (12).

„Mes daugiau turėtume kalbėti apie pergalę, kuri yra svarbiausia. Šiandien arenoje buvo puiki atmosfera, o aš esu laimingas, kad treneris laido man žaisti ketvirtajame kėlinyje svarbiausiomis minutėmis.

Nenorėčiau per daug kalbėti apie savo pasirodymą, tačiau manau, kad mes, naujokai, visuomet turime būti pasirengę. Niekada negali žinoti, kada gali ateiti tavo pasirodymas.

Galbūt ne visada pavyksta pelnyti daugiau taškų, bet per gautą laiką, nesvarbu, kiek jo yra, svarbiausia atiduoti visas jėgas ir kautis, o tada ateis ir taškai“, – optimistiškai į ateitį žvelgė M. Kuzminskas.

Atsarginių krepšininkų svarbą Niujorko komandoje M. Kuzminskas paminėjo ne veltui, nes sėkmingą mačą tarp „Knicks“ atsarginių sužaidė ne tik jis.

Ispanas Willy Hernangomezas per 21 minutę pelnė 9 taškus (4/5 dvit., 1/1 baud. met.), sužaisdamas antrą rezultatyviausią karjeros NBA mačą. Visi „Knicks“ atsarginiai šį kartą pelnė 32 taškus ir tapo svarbia pergalės prieš Portlando ekipą dalimi.

M. Kuzminsko pasirodymas:


Šiame straipsnyje: mindaugas kuzminskasNBAKnicks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių