Suspenduota Libano krepšinio federacija

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) nusprendė imtis griežtų sankcijų prieš FIBA įstatus pažeidusią Libano krepšinio federaciją (LBF). Dėl politinės ir teisminės valdžios įsikišimo į nacionalinį Libano čempionatą federaciją nuspręsta suspenduoti.

Atlikusi išsamų Libano krepšinio situacijos tyrimą, FIBA pažymėjo, jog LBF nėra pajėgi savarankiškai spręsti sportinius ginčus – didelę įtaką jai daro politinės struktūros.
„FIBA ir FIBA Azija nenorėjo bausti sportininkų, techninio personalo, rėmėjų ir krepšinio fanų, kurie daug dirbo ir laukė tos akimirkos, kai Libanas dalyvaus Azijos čempionate ir, greičiausiai, pasaulio čempionate. Dėl šios priežasties FIBA birželio pabaigoje išsiuntė laišką, raginantį LBF kuo greičiau išspręsti minėtas problemas. Deja, Libano krepšinio šeima nebuvo linkusi įvykdyti nustatytų reikalavimų ir dabar turi prisiimti pasekmes“, – skelbiama oficialiame FIBA pranešime.

„Kol nebus sukurtos reikiamos struktūros, neleisiančios politikams kištis į nacionalinį čempionatą, LBF narystė FIBA organizacijoje yra suspenduojama, o šalies ekipos negalės dalyvauti tarptautinėse krepšinio varžybose“, – pažymi FIBA.

Organizacija taip pat pranešė, jog Libanui sieks padėti įgyvendinant permainas ir šiam tikslui įsteigs specialią darbo grupę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių