Susitikimo su CSKA laukiantis Š. Jasikevičius: nežinau, ar jie turi silpnų pusių

Pirmas Šarūno Jasikevičiaus klausimas kolegoms treneriams, vos atvykus į Vilniaus oro uostą, buvo „ką darysime su Nando De Colo?“

Kaip stabdyti krepšininką, kuris pelno po 21 tašką per rungtynes? Kaip sumažinti jo išprovokuojamų pražangų kiekį? Kaip atkirsti jį nuo komandos draugų?

Visą dieną tokius ir panašius klausimus kėlę „Žalgirio“ trenerių štabo nariai prieš pat vakarinę treniruotę Maskvos „Megasport“ arenoje sužinojo, kad apie tai gali nebegalvoti. Jiems reikia naujo plano, nes naudingiausias Eurolygos krepšininkas rungtynėse prieš tai patyrė traumą.

N. De Colo susižeidė pačioje paskutinėje dvikovos su Stambulo „Daruššafaka“ atakoje. Jis pasitempė šlaunies raumenį ir, nors tikslus gydymosi laikotarpis nepaskelbtas, įprastai tokios traumos gydymas užtrunka apie 2 savaites.

Nors N. De Colo iškrito, „Žalgiriui“ ženkliai lengviau tikrai nebus. CSKA laikoma jeigu ne pačia stipriausia, tai viena iš pajėgiausių Eurolygos komandų, o po pralaimėjimo jos budrumas bus tik dar labiau sukeltas.

„Nežinau, ar jų komandoje galima rasti silpnųjų pusių, – prasidėjus vakarinei treniruotei Maskvoje, tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Š. Jasikevičius. – Visi kalba apie jų priekinę liniją, bet su ta pačia priekine linija jie pernai laimėjo Eurolygą. Silpnų pusių praktiškai nėra. Reikia kažkaip judinti kamuolį, žaisti greitai ir paimti visus šansus, kuriuos gausime. 

Iš kitos pusės galima daug filosofuoti, bet reikia žaisti savo žaidimą ir tai daryti labai agresyviai. Prieš čempionus jeigu ir gali kažką pastatyti, tai agresyvumą tiek gynyboje, tiek puolime.“

CSKA turi tiek ginklų, kad ji gali sau leisti pradėti rungtynes su Milošu Teodosičiumi ant suolo. Serbas dar nė karto iki šiol nepradėjo rungtynių starto penkete, tačiau iškritus N. De Colo, situacija gali pasikeisti.

Nuo suolo kyla ir Kyle'as Hinesas, vienas geriausiai besiginančių Eurolygos aukštaūgių.

„Aišku, jeigu jau žaisti prieš tokią komandą, tai geriau be Eurolygos MVP. Kad ir kaip nemalonu, kai žaidėjai patiria traumas. Iš kitos pusės jie tikri turi kuo jį pakeisti. Yra 2-3 krepšininkai, kurie gali pridaryti aibę problemų ir manau, kad nuo to labai lengva nebus“, – įsitikinęs Š. Jasikevičius.

Pirmas šešerias rungtynes Eurolygoje laimėjusi CSKA pirmą kartą suklupo Stambule, kur 83:91 turėjo pripažinti „Daruššafaka“ pranašumą. Turkijoje rusai suklydo 18 kartų, o net 8 klaidas padarė N. De Colo.

„Daruššafaka“ komandoje antradienį pasižymėjo visi 10 aikštėje pasirodę krepšininkai, o krepšį jie atakavo aukštu 52,7 proc. taiklumu.

Ar galima „Žalgiriui“ kažko pasimokyti iš „Daruššafaka“?

„Pasimokyti galima tą, kad reikia žaisti labai agresyviai, – atsakė Š. Jasikevičius. – CSKA yra komanda, kuri gali 30 minučių keistis visais ginamaisiais, o tada nėra praktiškai jokių vilčių, kad išsipildys tavo deriniai. Kas tada belieka? Veržtis, žaisti agresyviai, sukurti progų komandos draugui. Galima juos bandyti nubausti kamuoliais puolime, kadangi po pasikeitimo mūsų žaidėjas bus aukštesnis už jų. 

Paprastai laimi ta komanda, kuri yra agresyvesnė. Trečiadienį mes buvome agresyvesni ir daugumoje situacijų – protingesni.“

„Žalgiris“ šiemet pirmą kartą į Eurolygos išvykos rungtynes atsivežė Paulių Valinską, kuris dvyliktuke pakeitė Isaiah Hartensteiną.

Mačas tarp „Žalgirio“ ir CSKA – penktadienį 19 val.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
O ką tada žinai???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių