Susidomėjimas draugiškomis vyrų krepšinio rinktinės rungtynėmis šiemet rekordinis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių ciklui įsibėgėjus, Lietuvos rinktinės treneriai ir žaidėjai džiaugiasi jų populiarumu. Žvelgiant į penkmečio duomenis, šiemet arenų užpildymas per jau įvykusias draugiškas šalies rinktinės rungtynes buvo maždaug trečdaliu didesnis nei ankstesnių metų vidurkis ir vidutiniškai siekia 97 proc.

Pirmosios draugiškos rungtynės su Belgijos rinktine vyko sausakimšoje Kėdainių arenoje – absoliučiai visi bilietai į jas buvo išpirkti. Sausakimša buvo ir Panevėžio „Cido“ arena, kurioje pirmadienį vyko mačas su Švedijos ekipa.

„Į šios dienos rungtynes su Švedijos komanda „Cido“ arenoje liko keletas šimtų bilietų, tad neabejojame, kad mūsų nacionalinė komanda ir vėl sulauks įspūdingo gerbėjų palaikymo“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Su šių metų draugiškų rungtynių populiarumu galėtų varžytis nebent 2009 ir 2011 metais prieš Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje vykę draugiškų rungtynių ciklai, kai Lietuvos rinktinė kovojo su tokiomis krepšinio elitui priklausančiomis krepšinio rinktinėmis kaip Ispanija ir Rusija. Tais metais arenų užpildymas buvo vidutiniškai 90 proc. Kitais metais buvo parduodama vidutiniškai 52–76 proc. bilietų.

„Ankstesniais metais daugiau kaip 90 proc. bilietų aistruoliai išpirkdavo tik į rungtynes su tokių krepšinyje stiprių šalių rinktinėmis kaip Rusija ar Ispanija, o šiemet tokio populiarumo sulaukė ir mačai su Belgijos, Švedijos ekipomis, kurios nėra priskiriamos krepšinio elitui“, – sako M. Balčiūnas.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus, sirgaliai į šių metų rinktinę deda daug vilčių. „Į komandą šiemet susirinko didžiausios šiuo metu žaidžiančios Lietuvos krepšinio žvaigždės, tarp kurių tokios krepšinio viltys kaip Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas. Be to, komandai vadovauja labai patyręs treneris Jonas Kazlauskas. Lietuvos sirgaliai nori savo akimis pamatyti naująją rinktinę, todėl tokią galimybę suteikiantys bilietai į rungtynes tampa vertybe“, – įsitikinęs M. Balčiūnas.

Šių metų draugiškų Lietuvos vyrų rankinio rinktinės rungtynių ciklas ypatingas ne tik tuo, jog bus sužaistos net 8 rungtynės namuose, bet ir tuo, jog jos vyks 5 arenose.
Bilietus į draugiškas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes įsigyti galima internetu www.tiketa.lt arba visose „Tiketos“ bilietų pardavimo vietose.

Krepšinio sirgaliai, norintys pajusti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės jėgą ir galingu palaikymu namų arenose suteikti jai stiprybės Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje, raginami paskubėti įsigyti bilietus, nes pastarieji netrukus taps deficite preke.

Dar nesužaistų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

Rugpjūčio 14 diena (Panevėžio „Cido“ arena)
19.15 val. Lietuva – Švedija
Rugpjūčio 21 diena (Vilniaus „Siemens“ arena)
19.20 val. Lietuva – Suomija
Rugpjūčio 22 diena (Vilniaus „Siemens“ arena)
19.20 val. Lietuva – Rusija
Rugpjūčio 23 diena (Vilniaus „Siemens“ arena)
19.20 val. Lietuva – Čekija
Rugsėjo 1 diena (Kauno „Žalgirio“ arena)
19.00 val. Lietuva – Gruzija



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONUKAS

JONUKAS portretas
PRIEŠPASKUTINĖJE PASTRAIPOJE.... Į D O M U , kalbama apie krepšinį ar rankinį ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių