Supertaurė startavo įspūdinga „Žalgirio" pergale (papildyta)

Pirmą kartą principiniai varžovai – Kauno „Žalgirio„ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai – susitiko ne įsibėgėjus reguliariajam sezonui, bet jo išvakarėse: buvo žaidžiamos pirmosios šalies Supertaurės mačo rungtynės.

Šįkart „Žalgiris" ir „Lietuvos rytas" – nestipriausių sudėčių: kauniečiams nepadėjo traumą besigydantis vidurio puolėjas Robertas Javtokas, vilniečiams – Serbijos rinktinei Europos čempionato atrankos varžybose atstovaujantis gynėjas Nemanja Nedovičius.

Naujasis „Žalgirio“ sezonas prasidėjo įspūdingu žaidėjų pristatymu. Pirmasis į aikštę pasiramščiuodamas ramentais įžengė R.Javtokas. Krepšininkas sirgaliams pažadėjo, kad šį sezoną jį tikrai išvysime, kai tik išsigydys traumą.

Į areną sugrįžta didysis krepšinis. Pradėsime sezoną taip, kaip ir užbaigėme – pergale prieš Lietuvos rytą", žadėjo vakaro vedėjas Andrius Žiurauskas.

Lydimi griausmingų aplodismentų vienas paskui kitą iš visų arenos vietų ant krepšinio parketo žengė krepšininkai.

Žalgirio" legionieriui Tremmellui Dardenui teko gana sudėtinga užduotis išvardinti savo komandos draugų lietuvių vardus. Jis su šia užduotimi susidorojo be jokio vargo.

Broliai Lavrinovičiai Žalgirio" arenoje buvo sutikti itin šiltai. Tačiau audringiausių plojimų sulaukė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, kuris Kauno komandos garbę gina jau 9-ąjį sezoną.

Į areną išbėgęs „Žalgirio" komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza su 15 tūkst. sirgalių pasisveikino lietuviškai: Labas vakaras". Treneris padėkojo visiems fanams už sutikimą ir patikino, kad labai didžiuojasi būdamas arenoje su gerbėjais.

Po komandų pristatymo, komandų starto penketai išsirikiavo rungtynių pradžiai.

Pirmasis kėlinys

Savo sąskaitą pirmieji atidarė „Lietuvos ryto" krepšininkai, kai Janis Blūmas įmetė tritaškį. Kauno krepšininkams pirmuosius du taškus pelnė komandos kapitonas P.Jankūnas.

Įspūdingai žaidžiantis komandos kapitonas pirmo kėlinio viduryje jau buvo pelnęs 7 taškus ir tapo komandos lyderiu.

„Žalgirio" legionierius T.Dardenas po sėkmingo dėjimo į krepšį prisivijo komandos kapitoną ir pelnė jau 7 tašką šiose rungtynėse.

Po du taškus pridėjo ir abu broliai Lavrinovičiai.

Nesėkingos kelios žalgiriečių atakos leido Lietuvos ryto" krepšininkams pasivyti kauniečius. Įmetę iš eilės keturias baudas jie aptirpdė skirtumą iki dviejų taškų.

Tačiau sėkmingo T.Klimavičiaus ir K.Lavrinovičiaus žaidimo dėka Žalgirio" komanda vėl spurtavo ir įsiveržė į priekį 26:19.

R.Kaukėnui įmetus vieną baudą, pirmasis kėlinys baigsėsi rezultatu 27:19.

Antrasis kėlinys

Sėkmingiau antrąjį kėlinį pradėjo „Lietuvos ryto" krepšininkai, įmetę tritaškį. „Žalgiris" atsakė taikliu dvitaškiu.

A.Jomanto iš eilės pelnyti 5 taškai „Lietuvos ryto" krepšininkams leido prisivyti žalgiriečius.

„Žalgirio" krepšininkai, nenorėdami priešininkams atiduoti žaidimo iniciatyvos, suorganizavo kelias taikliais metimais pasibaigusias atakas ir vėl pasistūmėjo į priekį 36:27.

Po M.Popovičiaus tritaškio „Žalgirio" komandą pirmą kartą į priekį išsiveržė dviženkliu taškų skirtumu. Dar po du taškus pelnė D.Lavrinovičius ir P.Jankūnas.

„Lietuvos rytui" kelias minutes niekaip nesisekė pelnyti nė taško „Žalgiris" jau priekyje 17 taškų skirtumu.

Surengę efektyvias atakas žalgiriečiai antrą kėlinį baigė turėdami 18 taškų persvarą  - 48:30.

Po dviejų kėlinių „Žalgirio" komandoje taškus pelnė beveik visi į aikštelę išbėgę žaidėjai, pasižymėti nepavyko tik A.Juškevičiui. Geriausią sportinę formą demonstravo komandos aukštaūgiai. P.Jankūnas pelnė 11 taškų, broliai Lavrinovičiai po 6 taškus. 7 taškus pridėjo komandos legionierius T.Dardenas.

Trečiasis kėlinys

M.Popovičiaus trys taškai – ir „Žalgiris" priekyje jau 51:30. „Lietuvos ryto" komandoje situaciją bandė gelbėti R.Seibutis, pelnydamas du taškus, bet į šiuos taškus Kauno komanda atsakė dar trimis taškais, kuriuos pelnė T.Dardenas.

„Lietuvos ryto" komandą  toliau tempė R.Seibutis, pelnydamas tritaškį. Vieną tikslią baudą pridėjo M.Katelynas. Tačiau kauniečiai iš karto surengė sėkmingą ataką po savo krepšiu, du taškus pelnė T.Klimavičius.

Kauno „Žalgiris" tą akimirką pirmavo 21 taško skirtumu.

T.Klimavičius ir toliaus tęsė sėkmingą pasirodymą: įmetęs tritaškį ir pridėjęs dvitaškį jis jau pelnė 11-ąjį tašką savo komandai, taip pagal pelnytus taškus pasivydamas komandos kapitoną P.Jankūną.

Trečiojo kėlinio pabaigoje pirmuosius savo taškus šiose rungtynėse pelnė ir A.Juškevičius, taip padidindamas kauniečių turimą persvarą iki 22 taškų.

Kėlinį taikliu dvitaškiu metimu užbaigė R.Kaukėnas.

Ketvirtasis kėlinys

Taikliu dvitaškiu ketvirtąjį kėlinį pradėjo R.Kaukėnas. Tritaškį metimą tada įmetė D.Dulkys, tačiau A.Juškevičius atsakė tuo pačiu ir pataikė tritaškį.

Po kelių sekundžių efektingu dėjimu ataką užbaigė T.Klimavičius. Žalgiriečiai palaikomi 15 tūkst. aistruolių ir toliau tęsė spurtą. Dar viena ataka baigėsi M.Kalniečio dėjimu. Kauniečių persvara staigiai išaugo net iki 29 taškų.

Kelias atakas iš eilės abi komandos keitėsi taikliais metimais: P.Jankūnas ir M.Kuzminskas pataikė po dvitaškius, o „Lietuvos ryto" žaidėjas M.Katelynas įmetė tritaškį. Dar du taškus vilniečiams pelnė D.Ivanovas.

J.Blūmo pataikytas tritaškis žalgiriečių persvarą sumažino iki 21 taško.

Oliverio Laffayete'o pataikytas tritaškis tik trumpam padidino žalgiriečių persvarą. Vilniečių kelios sėkmingos atakos – ir rezultatas tapo 87:70.

Paskutinius „Žalgirio" taškus pelno R.Kaukėnas, pataikydamas dvitaškį.

Kauniečiai šventė pergalę 18 taškų skirtumu. Pasibaigus varžyboms visi „Žalgirio" fanai sutartinai sušuko: „Lietuvos rytui" šiandien atėjo galas!".

Atsakomasis susitikimas vyks rugsėjo 17-ąją Vilniuje. Jeigu komandos pasidalys po pergalę, mačo laimėtojas paaiškės suskaičiavus taškų skirtumą.

Iki antrųjų Supertaurės rungtynių „Žalgiris" sužais dar tris mačus – Lietuvos čempionai dalyvaus Kaune vyksiančiame Stepo Butauto taurės turnyre.

Rugsėjo 6–9 dienomis Kauno sporto halėje vyksiančiose varžybose taip pat kovos Panevėžio „Lietkabelio", Južno „Chimik" (Ukraina), Rygos VEF (Latvija), Vloclaveko „Anwil" (Lenkija) ir „Nižnij Novgorod" (Rusija) komandos.

Vilniečių lauks rugsėjo 7–11 d. Klaipėdoje rengiamas Vlado Garasto taurės turnyras. Jame taip pat varžysis uostamiesčio Neptūno", Krasnodaro Lokomotiv-Kuban" (Rusija), Kijevo Budivelnik" ir Dniepropetrovsko Dnepr" (Ukraina) ekipos.

Komentarai

„Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas 

Džiaugtis „Žalgirio“ pergale – anksti ir nekorektiška. Dar reikia daug išlieti prakaito, kad mūsų komanda pasiektų gerą žaidimo lygį. Nors žalgiriečiai tvirtai kontroliavo žaidimą ir įtikinamai laimėjo pirmąsias Supertaurės rungtynes, jie dar nėra tinkamai organizuoti. Tai buvo matyti ketvirtajame kėlinyje, kuriame jie žaidė ne komandinį žaidimą, o stengėsi parodyti, kas ką moka. Dėl to nepamatėme to, ką tikėjomės pamatyti.

Tikiuosi, kad naujas „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza ateityje neleis mūsų krepšininkams atsipalaiduoti ir privers juos dirbti komandos labui per visas rungtynes.

Džiugina tai, kad kojos traumą patyręs Robertas Javtokas atėjo palaikyti savo komandos draugų ir susitikti su žiūrovais. Kitas krepšininkas, sužinojęs, kad negalės žaisti tris, o gal ir daugiau mėnesių, pultų į depresiją. Robertas parodė, kad tikro lyderio vieta, net ir ištikus nelaimei – būti kartu su „Žalgiriu“.

„Žalgirio" komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza

„Šiandien mums buvo pirmosios sezono varžybos, todėl normalu, kad darėme daug klaidų. Nors rezultatas yra teigiamas, bet buvo keletas dalykų, kurie man nepatiko. Visada yra ką taisyti. Tris kėlinius mes laimėjome, bet 4-ąjį – ne. Komanda pavargo, tačiau tai neturėtų būti pasiteisinimas.

Be to, per rugtynes padarėme net 17 klaidų – per daug. Buvo nemažai bereikalingų pražangų".

„Lietuvos ryto" komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Džikičius

„Sveikinu „Žalgirio" komandą, jie šiandien žaidė labai gerai. Jų aktyvi gynyba ir presingas po visą aikštę išmušė mano žaidėjus iš vėžių. Be to, per rungtynes padarėme per daug klaidų, leidome po mūsų krepšiu atkovoti per daug kamuolių".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur buratino komentaras

Kur buratino komentaras portretas
Gal dar sekretore neparase? Tai kolparasys paziurekit filmaka tik neapsimyzkit is juoko google.lt surinkite lrt romanovas .

tai kad

tai kad  portretas
tik 3 zaidejai yra Lietuvos Ryte - Seibutis, Dulkys ir Kuzminskas...o zalgiryje bent 6 - broliai, kalnas, klimavicius, kaukenas ir dardenas...tai kaip ir nelygios jegos

banga

banga portretas
Viskas buvo puiku:jauciausi kaip labai dideleje girdykloje! Alu visi nesesi i sale stiklinemis ir dideliais padeklais, gere saleje, salia sedinciu vaiku(savu ir svetimu) ir kaimynu. Alaus kvapas buvo pagrindinis rungtyniu akcentas, lankstinukai su alaus reklama buvo dalinami dar tolimose sales prieigose.Kam rasyt istatymus, jei ju nieks nesilaiko? O su vaiku teisiu apsauga kaip, gerbiamiausia Lietuvoje, Zlobiene?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių