„Sūduvos“ strategas R. Samulėnas: į Uteną važiuojame pirmojo trofėjaus

  • Teksto dydis:

Ateinantį savaitgalį Utenoje dėl pirmojo šio sezono moterų krepšinio trofėjaus – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės – susikaus keturios šiuo metu geriausios Lietuvos ekipos. Jau penktadienį pusfinalyje žais Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Kibirkštis“ bei „Utena“ ir Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“.

Šiuo metu pirmaujančios Lietuvos moterų krepšinio lygoje Marijampolės vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas neslepia, kad į Uteną keliauja pergalės.

„Tikimės kuo geriausių rezultatų. Koks kareivis nenori tapti generolu? Jei jau važiuojame kautis, tai važiuojame ir laimėti pirmosios vietos“, – sakė R. Samulėnas.

Tačiau, pasak jo, taurės turnyrai yra ypatingi tuo, kad kiekvienas mačas yra aukso vertės. Kiekvieno susitikimo atmosfera yra įtempta, nebėra kada pasitaisyti, jei suklydai. Todėl, anot R.Samulėno, labai svarbu pasirengti pirmąjai pusfinalio kovai – su Vilniaus „Kibirkštimi“.

„Turime viską daryti maksimaliai gerai. „Kibirkštis“ – jauna ir ambicinga komanda, su kuria reikia skaitytis. Vieną kartą šį sezoną jau teko to pasimokyti. Tačiau iš esmės, tai įveikiama komanda, reikia tik gerai sužaisti. Žaisime neutralioje aikštėje, tai turėtų palengvinti užduotį“, – sakė R.Samulėnas.

Finale šis krepšinio specialistas tikisi susitikti su „Utenos” ekipa, kuriai pernai LKF taurės turnyro finalą pralaimėjo 65:75.

„Aišku, ir mums, ir joms pirmiausia reikia įveikti pusfinalių barjerą. Šį sezoną jau tris kartus žaidėme su „Utena“, dukart įtikinamai laimėjome, o išvykoje pralaimėjome tik paskutinę sekundę. Tai tikrai patyrusi, gerai sukomplektuota komanda. Gal pernai buvo geresnė, nes turėjo daugiau rinktinės žaidėjų. Tačiau jokiu būdu Utenos nenuvertiname“, – sakė R. Samulėnas.

Jei abi šios ekipos susitiktų finale, R. Samulėnas vėl stotų prieš savo kolegą Lietuvos moterų rinktinėje –Alfredą Vainauską. Marijampolės strategas teigia „perkandęs“ A. Vainauską, tačiau tikisi, kad staigmenų bus.

„Geras treneris visada parengia staigmenų, naujų derinių. Rengtis šioms rungtynėms labai sudėtinga. Tiesa, galima sakyti, kad trenerį kažkiek perkandau, tai parodė ir LMKL kovos. Tačiau pirmiausia reikia patekti į finalą“, – sakė R.Samulėnas.

„Sūduvos“ treneriui šiuo metu didžiausią rūpestį kelia ne taktika, o fizinė jo komandos ištvermė.

„Šį sezoną atėjo kelios jaunos žaidėjos, Neringa Skadaitė ir Laura Svarytė. Žaidimas pasikeitė į gerąją pusę. Tai rodo rezultatai – laimėjome 20 rungtynių iš eilės Baltijos moterų lygoje ir LMKL. Tačiau kiek nerimauju dėl vyresnių žaidėjų – ar pakaks jėgų finaliniam ketvertui. Juolab, kad laukia iš eilės dvejos sunkios rungtynės“, – sakė R.Samulėnas.

LKF moterų taurės turnyras Utenoje:

vasario 12 d.

pusfinalis

17.00 val. Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Kibirkštis“

19.15 val. „Utena“ – Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“

vasario 13 d.

15 val. rungtynės dėl III vietos

17.15 val. finalas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių