Su „Žalgirio“ kepurėle sėdėjęs A. Guoga: man ne gėda, juk tai – Lietuvos komanda

Antradienį į Kauno „Žalgirio“ areną susirinkę sirgaliai galėjo pamatyti kiek neįprastą vaizdą – ložėje įsitaisiusį jų principinių konkurentų, Vilniaus „Ryto“ klubo prezidentą Antaną Guogą.

45-erių verslininkas bei europarlamentaras nuotraukose iš kauniečių Eurolygos mačo su Stambulo „Fenerbahče“ taip pat užfiksuotas dėvintis „Žalgirio“ kepurėlę.

Toks vaizdelis viešojoje erdvėje nesužavėjo „Ryto“ sirgalių.

Juolab, kad kitose Europos krepšinio valstybėse – ypač Graikijoje ar Balkanų šalyse – konkurentų klubo atributikos vilkėjimas būtų sunkiai įsivaizduojamas.

Visgi pats A. Guoga „BasketNews.lt“ sakė, jog tame nieko blogo nemato – „Žalgirį“ jis vadina visos Lietuvos komanda.

„Žalgiris“ yra Lietuvos komanda. Aš pats esu gimęs Kaune ir kai „Žalgiris“ tokiose svarbiose rungtynėse konkuruoja su geriausia Turkijos komanda, yra didelis noras, kad laimėtų jie, – kalbėjo A. Guoga. – Man žalią kepurėlę užsidėti ne gėda.“

A. Guoga „Ryto“ sirgalių nemalonę jau buvo užsitraukęs po to, kai oficialiai klubo išleistame interviu deklaravo, jog „pirmoje vietoje visuomet turi būti Lietuvos rinktinė.“

Tiek aktyviausia sirgalių grupė „B Tribūna“, tiek pavieniai gerbėjai į šį pasisakymą reagavo socialiniuose tinkluose paplitusia grotažyme #MūsųPrioritetasYraRytas.

Ar viešai palaikydamas „Žalgirį“, sostinės ekipos prezidentas nebijo užsitraukti dar didesnės sirgalių nemalonės?

„Žinote, aš jau iš jų ir vainiką esu gavęs. Dėl to neišgyvenu – mano interesas yra Lietuvos krepšinis ir aš tą visada deklaruoju.

Atėjau padėti „Rytui“ ir dabar klubas yra stabilus. Manau, „Žalgiriui“ padėti savo palaikymu irgi yra adekvatu“, – komentavo A. Guoga.

Pasirodžius šiai naujienai, A. Guoga savo feisbuko profilyje klausė: „O tai „Žalgirio“ rungtynėse kokia atributika reikėtų puoštis?“

Pastaruoju metu „Ryto“ vadovų ir sirgalių santykiai nėra patys geriausi.

Trečiadienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa „B Tribūna“ areną paliko dar neprasidėjus mačui.

„Užėję į areną supratome, kad klubas mūsų nelaukia. Nurodymai apsaugai neįleisti mūsų į įprastą sektorių, klubo darbuotojai siundo ant mūsų policiją ir taip toliau.

Nors klube problemų labai daug, bet tikimės, jog čia tik trumpas proto užtemimas ir reikalai greitai susitvarkys“, – vėliau socialiniame tinkle rašė jie.

Sostinės ekipos direktorius Julius Sarapinas situaciją komentuodamas „BasketNews.lt“ teigė, jog klubas čia niekuo dėtas.

„Nebuvo situacijos, kad apsauga neįleistų į areną nė vieno sirgaliaus. „B Tribūnos“ nariai prieš rungtynes jau buvo susirinkę arenoje, bet prieš jų pradžią patys nusprendė išeiti. Kodėl buvo toks jų sprendimas, nežinome“, – sakė jis.

Apie visą šią situaciją ir klubo konfliktus su sirgaliais paklaustas A. Guoga teigė, jog tai – ne jo rūpestis: „Mano vaidmuo daugiau kaip garbės prezidento, o su sirgaliais užsiima vadovai ir savininkai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

ĮDOMU

ĮDOMU portretas
Kaip jis čia dar nepasiskelbė remiąs Žalgirį ir sutinkąs būti jo prezidentu ? Balsuokite už europarlamentarą Guogą ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių