ŠU sutriuškino VPU krepšininkus

Po metų pertraukos į Lietuvos studentų krepšinio lygą sugrįžęs Šiaulių universitetas (ŠU) iškovojo jau antrąją pergalę iš eilės, šįsyk net 116:90 sutriuškinęs be savo žvaigždžių rungtyniavusį Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU).

Šiauliečiai pasinaudojo varžovų silpnosiomis vietomis ir sugebėjo iškovoti jau antrąją pergalę iš eilės, šįsyk rezultatu 116:90 sutriuškinę ne stipriausios sudėties rungtyniavusį VPU.

Abi komandos buvo ištroškusios krepšinio ir daugiau galvojo apie puolimą, nei apie gynybą.

Šiauliečiai ne iškart įgijo triuškinamą pranašumą, o jį susikrovė pamažu. Po pirmojo kėlinio pirmaudami aštuoniais taškais, po dviejų turėjo dvylikos taškų pranašumą.

Antrojoje rungtynių pusėje šiauliečiai nemažino apsukų ir trečiajame ketvirtyje prisidūrė dar dešimties taškų persvarą, o iš viso per jį pelnė net trisdešimt penkis taškus.

Paskutiniajame kėlinuke intrigos nebebuvo - komandos varžėsi kas įmes daugiau taškų.

„Turėjom pasinaudoti varžovų silpnumu ir pasinaudojom. Jautėme, kad laimėsime lengvai, nes surinkome visus pagrindinius krepšininkus, o varžovai buvo gerokai „nukraujavę". Tiesa, žaidėme be gynybos, tad ir praleidome nemažai" - reziumavo ŠU vyr. treneris Arūnas Kačerauskas.

„Jei įmeti 90 taškų ir nelaimi, tai reikia žaisti labai blogai. Pralaimėjome viską - kovą po krepšiais, ir visus kitus žaidimo elementus. Nors porą kėlinių mes dar kovojome, tačiau po trečiojo jau buvo sunku vytis varžovus - jie šiandien žaidė geriau nei mes" - po rungtynių dėl pralaimėjimo per daug nesisielojo VPU vyriausiasis treneris Algimantas Šatas.


Šiame straipsnyje: studentaikrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių