Slidžios grindys palankesnės buvo MRU studentams

Kauno rajone, Noreikiškėse įvykusiame Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) ir Mykolo Riomerio universiteto (MRU) susitikime ekipoms teko saugotis traumų slidinėjant ant šlapių grindų. Krepšinio varžybas 75:78 laimėjo MRU.

Vilniečiai nuo pirmųjų susitikimo minučių išsiveržė į priekį ir įgijo saugų dešimties taškų pranašumą. Sostinės ekipą į priekį vedė Simas Buterlevičius, kuris pelnė 22 taškus ir vėliau vos išvengė skaudžios traumos.

Antrajame ketvirtyje vienu metu ekipas skyrė 18 taškų, tačiau į didžiąją pertrauką komandos išėjo esant trylikos taškų MRU pranašumui.

Antrojoje rungtynių pusėje prasidėjo dailiojo čiuožimo patamsyje šou. Nešildomoje ir prastą vėdinimą turinčioje salėje ėmė kauptis garai, kurie vandens pavidalu ėmė kristi ant salės grindų. Krepšininkai ėmė slidinėti ir griuvinėti, o netrukus vienoje aikštės pusėje užgeso apšvietimas.

Kaip ir priklauso, vasaros sporto šaką į žiemos geriau keisti sekėsi šeimininkams, kurie greitai pradėjo mažinti skirtumą. Be Arno Labucko, Gedimino Žylės ir Lauryno Samėno žaidęs MRU leido varžovams priartėti iki šešių taškų, o po to kai išmesdami kamuolį iš užribio vilniečiai atidavė jį varžovams tiesiai į rankas ir praleido tritaškį, skirtumas sumažėjo iki trijų taškų. Vis dėlto, nervų, baudų ir slidinėjimo stengiantis išvengti traumų karą laimėjo MRU 75:78.

„Žaidėme lyg ant ledo. Keista, jog dar Lietuvoje galima rungtyniauti tokiomis sąlygomis. Nesulaikėme jų lyderių Povilo Stasiulionio ir Modesto Šidlausko, bet vis dėlto, rungtynių pabaigoje sužaidėme tvirtai" - pergale ir tuo, jog pavyko išvengti skaudžių pasekmių džiaugėsi MRU vyr. treneris V. Poteliūnas.

„Man gėda, jog mums tenka namų rungtynes žaisti tokioje aikštėje. Krepšininkai nuo trijų taškų zonos mesti turėjo su prožektoriais - nuo tritaškio linijos dėl tamsos krepšio nebebuvo matyti" - namų arenos sąlygomis piktinosi LŽŪU strategas R. Ragauskas.


Šiame straipsnyje: studentaikrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių