Skaudžią serbų pamoką gavę lietuviai žada nenukabinti nosies

Tarsi peilis per sviestą pasirengimo laikotarpiu varžovus į neviltį varę Lietuvos krepšininkai sulaukė savęs verto priešininko ir egzamino neišlaikė.

Tarsi peilis per sviestą pasirengimo laikotarpiu varžovus į neviltį varę Lietuvos krepšininkai sulaukė savęs verto priešininko ir egzamino neišlaikė. 2013 metų Europos čempionato starte ambicinga ir jauna Serbijos rinktinė 63:56 pranoko lietuvius

Po pralaimėjimo Lietuvos rinktinės žaidėjai panarinę galvas įkandin vienas kito staigiai nusliuogė į drabužinę.

„Viskas sekėsi prastai. Trūko visur ir visko. Stengėmės, tačiau vien to nepakako. Nesustabdėme Nenado Krstičiaus, o vėliau taip pat vėlavome visur. Nenorime teisintis, tačiau pasistengsime atsitiesti“, – trumpai stabtelėjęs kalbėjo komandos kapitonas Robertas Javtokas.

„Pralaimėjimą lėmė prasta gynyba prieš N. Krstičių. Darėme visiškai ne tą, ką planavome. Turėjome neleisti jam įsibėgėti, gauti kamuolių, bet išėję į aikštę darėme viską priešingai nei buvome susitarę“, – kapitonui antrino Darjušas Lavrinovičius.

„Pirmosios dvikovos tokios jau būna. Mačas buvo labai sunkus, daug nervinomės, klydome bei neapsigynėme. Tačiau neturime nukabinti nosies. Čempionatas dar labai ilgas ir privalome kuo greičiau užmiršti šią nesėkmę ir rytoj į mūšį stoti atsitiesę“, – tvirtino rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidęs ir 17 taškų pelnęs Mantas Kalnietis.

Tiek jis, tiek Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas neabejojo, kad ryt su nuskriaustais makedonais laukia labai sunki dvikova. „Bus ypač sunkus mačas. Jie mus nugalėjo prieš dvejus metus. Puikiai prisimename tą istoriją ir labai tikiuosi, kad šį kartą viskas bus kiek kitaip“, – vylėsi Lietuvos rinktinės strategas.

Pirmąją varžybų dieną lietuvį pergudravęs Dušanas Ivkovičius džiaugėsi savo jaunos ir ambicingos komandos nusiteikimu. „Manau, kad mes nusipelnėme šios pergalės. Kontroliavome rungtynių eigą visą laiką. Labai gerai pasiruošėme šiai dvikovai, kruopščiai atlikome namų darbus ir labai gerai gynėmės. Tai buvo pagrindinė pergalės priežastis. Turime labai jauną komandą, ir ši pergalė dar labiau įkvėps mūsų žaidėjus ateities kovoms. Iki kito mačo – mažiau nei 24 valandos. Privalome per jas pasirengti dvikovai su bosniais“, – kalbėjo Duda.

Po šio čempionato su Serbijos rinktine atsisveikinsiantis 69-erių metų specialistas nebuvo linkęs nurašyti Lietuvos rinktinės ir mūsiškiams palinkėjo sėkmės.

„Tikiuosi, kad lietuviai nenukabins nosies ir kovos toliau. Pralaimėjimas pirmajame mače dar nieko nereiškia. Buvo ne vienas pavyzdys, kai pralaimėjimu čempionatą pradėjusi komanda nužingsniuodavo labai toli ir net tapdavo čempione“, – pažymėjo treneris D. Ivkovičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krepšinis

Krepšinis portretas
Krepšinis gyvai internetu. http://topcar.lt/tv/tv3/

besipiktinantiems

besipiktinantiems portretas
eikit ir sužaiskit, ko rypaujat, kaip senos isterikės. Pralošė, ar tai pasaulio pabaiga? Vyrai atsigaus, nes nokdaunas buvo, bet ne mirtinas. Ir nėra ko ant komandos varyti, jie patys mato, kad žaidė blogai. Linkiu kitas runktynes sužaisti deramai, taip, kaip moka ir gali Lietuvos rinktinė.

FEIKXAS

FEIKXAS portretas
SAUNUOLIAI SERBAI,KAD DAVET JI SKUDURUS,GAL VIENAKART UZTEKS KELTI ANT SAKIU TUOS DEBILUS,TIESIOG ZIURETI JI JUOS SLYKSTU.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių