Š. Jasikevičius: žaisime prieš vieną talentingiausių Europos komandų

„Mes žaisime savo žaidimą. Daug kaitaliojame krepšininkus, galvojant, kurie tiktų prieš varžovus bei žiūrime kokia yra mūsų būsena. Žaisime su daug keitimų ir spausime varžovus“, - prieš ketvirtadienio kovą Eurolygoje su Milano „AX Armani“ ekipa kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Kauno „Žalgirio“ treneris tikisi, kad jo auklėtiniams rytoj pagaliau pavyks nutraukti pralaimėjimų savo aikštėje seriją, užsitęsusią pernelyg ilgai.

-          Kokie akcentai prieš mačą su Milano komanda?

-          Žaidžiame prieš vieną talentingiausių ir geriausiai puolančių Eurolygos komandų. Aišku, svarbiausia yra gynyba. Tuos ketvirčius, kuriuos mes gerai ginamės - turime idėją, kad varžovams negalime leisti įmesti daugiau nei 20 taškų - juose mes tikrai atrodome gana neblogai. Jeigu sulūžtame ir peržengiame tą 20 taškų ribą, tai mes krentame žemyn.

Akcentai tokie, kad per kėlinuką nepraleistume daugiau nei 20 taškų. Turime gintis pagal savo taisykles, o to visas 40 minučių dar nedarome. Turime apriboti varžovų lengvus taškus, kurių jie meta labai ir greitajame puolime, ir po antrųjų šansų. Norime nieko nedalinti už dyką.

-          Žaidėjų branduolys Milane liko panašus kaip ir pernai, žaidimo stilius taip pat panašus, bet pasikeitė išpildytojai. Ar dėl to pasikeitė jų rezultatai turnyrinėje lentelėje?

-          Vėlgi, kalbėti apie turnyrinę lentelę dar labai anksti. Faktas, kad jie yra labai talentingi. Ir Mike’as Jamesas, ir Nemanja Nedovičius prisidėjęs, kuris, kiek žinome, nežais. Tai talentingi žaidėjai, apie kuriuos sukasi visas žaidimas, kurie ir taškų primeta, ir per abu surenka apie 11 rezultatyvių perdavimų. Mano manymu, yra gana aiškiai sudėlioti vaidmenys. Nuo 1 iki 3 pozicijos žaidėjai stengiasi atakuoti krepšį, A.Gudaitis su Tarczewskiu labai gerai kovoja dėl kamuolių, ketvirtoje pozicijoje M.Kuzminskas gerai bėga į greitąjį puolimą ir išplečia aikštelę, o Jeffas Brooksas daugiau kovoja dėl kamuolių. Vaidmenys yra sudėlioti labai aiškiai, labai gražiai, jie žaidžia pagal savo stilių ir juos „išmušti“ iš to stiliaus yra labai sunku.

-          Mike'as Jamesas yra labai ryškus lyderis, kaip ir Aleksejus Švedas iš „Chimki“. Kaip skiriasi gynybos prieš juos?

-          Manau, kad gynyba bus panaši. Abu yra labai talentingi vienas prieš vieną. Yra sunku, negalima dalinti taškų už dyką, negalima daryti švelnių baudų, kaip pridarėme prieš A.Švedą. Ir turime laikytis taisyklių, jeigu jis eina žaisti du prieš du, tai visada turi matyti bent du žmones. Tai yra aukščiausio lygio žaidėjai ir negalima nieko dalinti už dyką. Jie vis tiek kažką įmes, nes yra super talentai, bet svarbiausia, kad tai darytų kuo sunkiau ir kuo mažiau.

-          Kokį įspūdį jums šiemet palieka Milano klubo lietuviai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis?

-          Žaidžia savo krepšinį. A. Gudaitis tampa didžiule jėga po krepšiu kovojant dėl kamuolių. Jį išstumti iš baudos aikštelės yra labai sunku. Kaip ir visą gyvenimą, jis rungtyniauja „iš įžaidėjų“, labai gerai kerta po krepšiu, užbaigia arba dėjimais, arba paprastais metimais. M.Kuzminskas yra tas žmogus, kuris labai gerai bėga į greitą puolimą ir išplečia žaidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių