Š. Jasikevičius: pasinaudojome jų nuovargiu

Po lengvos pergalės Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) prieš Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi santūriai. Triuškinamas laimėjimas 101:62 savo aikštėje prieš paskutinę šalies komandą kauniečiams neleidžia atsipalaiduoti.

Jau pirmadienį LKL čempionų Kėdainiuose laukia akistata su dar viena turnyro lentelės apačios komanda – Kėdainių „Nevėžiu“. 25-is taškus pelniusio ir fantastišką taiklumą (7/8 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/2 baudų metimų) pademonstravusio australo Brocko Motumo vedini žalgiriečiai švaistyti pergalių negali.

Tiesa, jų pagrindiniai konkurentai kovoje Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai sekmadienį patys pakišo sau koją, netikėtai 77:81 suklupę kaktomušoje Pasvalyje  su „Pieno žvaigždžių“ komanda. Kauniečiai, jei įsirašys pergalę Kėdainiuose, persekiotojus lenks jau dviem laimėjimais.

Tuo tarpu „Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas dėl kluptelėjimo Kaune pernelyg nesisielojo.

„Žalgiris“ parodė, jog yra Eurolygos ekipa. Mums buvo sudėtinga, nes rungtyniavome dorai nepailsėję, neturėjome net 24 val. pertraukos nuo vakarykštės dvikovos. Pirmoje rungtynių dalyje pritrūkome susikaupimo. Šiandien daviau laisvadienį įžaidėjui Giedriui Gustui, kuris to nusipelnė po gerų rungtynių su Pasvalio klubu. Atsikvėpti turėjo ir Simonas Serapinas, bet turėjau jį leisti į aikštę vietoje susižeidusio Osvaldo Mačernio, kuriam, atrodo, lūžo nosis“, – aiškino slovėnas.

- Kaip vertinate rungtynes? - paklausėme Š.Jasikevičiaus.

- Varžybos pavyko. Daug dalykų, kuriuos numatėme, išpildėme. Svarbiausia buvo vyrų energija ir pastangos. Einame toliau. Pirmadienį laukia dar vienos rungtynės. Stengsimės ir jas sužaisti aukštu lygiu.

- Ir pastarajame mače Eurolygoje, ir dabar gerai pataikėte iš toli...

- Mes gerbiame visus važovus, bet yra šioks toks skirtumas tarp „Olympiakos“ ir „Dzūkijos“. Skiriasi judėjimo greitis gynyboje. Žinoma, šiandien gerai dalinomės kamuoliu. Tą parodo mūsų 30 rezultatyvių perdavimų. Mes pasinaudojome ir tuo, kad išvakarėse „Dzūkija“ žaidė sunkias rungtynes (LKL čempionate namuose 75:71 patiesė turnyro lentelės kaimyną Pasvalio „Pieno žvaigždžių klubą. - red.).

- Kodėl nežaidė įžaidėjas Kasparas Vecvagaras?

- Jis lengvai traumuotas. Kitą savaitę jau norėtume, kad pradėtų treniruotis šimtu procentų.

- Kaip vertinate jaunojo vidurio puolėjo Martyno Sajaus žaidimą?

- Jis daro savo darbą. Tarkime, rungtynėse su „Olympiakos“ jis labai daug prisidėjo prie mūsų dvigubinamos gynybos prieš Vassilį Spanoulį (graikų įžaidėją. - red.). Mes ir toliau jį naudosime, nes juo tikime. Norime, kad kuo daugiau „Žalgirio“ žaidėjų papildytų pagrindinę komandą. Tokia yra klubo filosofija, tai ir tęsime.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJasikevičiusLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių