Š. Jasikevičius: kartais atrodome labai blogai, o kartais – puikiai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ilgai tąsėsi su Utenos „Juventus“, tačiau galiausiai varžovus parklupdė 90:70. Po permainingų rungtynių nugalėtojai neskubėjo džiūgauti, tačiau dantimis iš pykčio taip pat negriežė.

„Pradėjome kiek lėtokai. Bet gerai reagavome į situaciją antrojoje mačo dalyje ir, suaktyvinę gynybą, sugebėjome perimti kontrolę“, - sakė „Žalgirio“ legionierius Kevinas Pangosas.

Jis, pelnė 22 taškus, pataikydamas net 7 iš 11 dvitaškių bei tritaškių, ir buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Kanadietis efektyvumu gerokai pralenkė artimiausius kolegas šioje rikiuotėje Leo Westermanną (prancūzas surinko 17 naudingumo balų) ir Antaną Kavaliauską (15 balų, 12 taškų, 4/4 dvitaškių per 12 min.).

„Laimėjo stipresnė komanda. Tačiau džiaugiuosi dėl savo vyrų, dėl jų parodyto kovingumo. Gal pritrūkome atsakomybės puolę prasiženginėti netinkamais momentais. Kai pasipylė keitimai, sugriuvo ir žaidimas, - komentavo „Juventus“ treneris Antanas Sireika. - Turime net 9 naujus žmones, džiaugiuosi, kaip jie mokosi. Ateityje žaisime geresnį krepšinį. Savo vaikinams iš JAV sakiau, kad čia bus daug kovos, kieto krepšinio, o jiems tai dar nėra įprasta“.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius taip pat turėjo kuo pasidžiaugti, nors ir savo auklėtinių trūkumus taip pat pastebėjo. Juos vairininkas mėgins taisyti artimiausiame mače rugsėjo 28 d. Šiauliuose su vietos ekipa.

- Kaip pakomentuotumėte pirmąją pergalę namuose ir, drauge, pirmąją šį sezoną?

- Malonu iškovoti pirmą pergalę. Kaip ir normalu sezono pradžiai, momentais atrodėme labai gerai, momentais labai blogai. Iš žaidėjų reikalauju, kad būtų pildomos detalės, tačiau kartu esame per mažai laiko, kad detales būtų galima iki galo išpildyti. Pagrindinė problema buvo ta, kad leidome per daug taškų varžovams mesti iki išnaudoto komandinių pražangų limito. Nes neprasižengus keturis kartus buvo galima griežčiau stabdyti greitas atakas, prasiveržimus ir negauti jų tritaškių. Iš kitos pusės yra smagu, kad daugumą dalykų, kuriuos mes norime taisyti, yra tikrai pataisomi ir sezono metu, kai žaidėjai įsivažiuoja, jie tokių klaidų daro vis mažiau, nes daugiau dėmesio kreipiame į mažas detales. Tas nuteikia optimistiškai. Dar esame ieškojimų kelyje ir galvoju, kad tame kelyje būsime dar labai daug laiko. Bet daug dalykų buvo labai pozityvių.

- Šiame mače pirmuosius taškus pelnė jaunas įžaidėjas Paulius Valinskas. Ar jam ir kitiems žaidėjams bus progų pasireikšti daugiau sezono metu?

- Tikrai norėčiau duoti kuo daugiau minučių jauniems žaidėjams, stengsimės krepšininkus kaitalioti sudėtyje. Kai atsigaus Martynas Varnas, turėsime 14 žaidėjų. Nesakau, kad rizikuosiu, bet stengsiuosi įvesti jaunus žaidėjus į dvyliktuką, į rotaciją ir kuo daugiau. Šitie vyrai, kurie perėję iš „Žalgirio“ sistemos, mums yra patys brangiausi.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLKLJasikevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių