„Šiauliuose“ po sunkių metų atsigauti norintis I. Vaitkus: kitų variantų nesvarsčiau

  • Teksto dydis:

„Šiaulių“ puolėjui Ignui Vaitkui praėjęs sezonas buvo sudėtingiausias karjeroje – Kėdainiuose 2016–2017 metų sezone kojas apšilęs atletas tikėjosi žengti žingsnį į priekį Saulės mieste, tačiau jį stabdė besikartojančios sunkios traumos.

Praėjusio sezono pradžioje I. Vaitkų iš rikiuotės išmušė dešinės kojos raiščių sužeidimas. Po dviejų mėnesių į aikštelę sugrįžęs 25-erių krepšininkas joje praleido vos 4 minutes, priežastis – stresinis pėdikaulio lūžis.

Taip atletas be krepšinio išbuvo keturis mėnesius, tačiau sugrįžimas vėl apkarto. Dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ jis pelnė 15 taškų, bet rungtynių nebaigė dėl dar vieno patirto stresinio pėdikaulio lūžio.

Tris traumas per sezoną patyręs I. Vaitkus pripažįsta, kad tai buvo psichologiškai sunkūs metai, kuriuos norisi pamiršti ir žiūrėti tik į priekį.

„Metai buvo labai sudėtingi, tačiau viskas praeityje, stengiuosi pozityviai žiūrėti į ateitį, – tinklalapiui LKL.LT sakė 25-erių šiaulietis. – Tai yra geros pamokos, kad į traumas reikia žiūrėti atsakingiau. Galbūt per anksti grįžau į aikštelę, galbūt kažko nebuvau išsityręs iki galo. Buvo neaišku, ar galiu, tačiau dariau, kai negalėjau.

Dabar stengiuosi daugiau investuoti į save, kad žinočiau, kokios problemos yra mano kūne.“

„Šiaulių“ žaidėjas praėjusį „Bestafe–LKL“ sezoną sužaidė viso labo 9-erias rungtynes, per kurias ant parketo praleisdavo po 22 minutes, pelnydavo po 7,6 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio bei rinkdavo po 5 naudingumo balus.

Nepaisant traumomis nusėto sezono, „Šiaulių“ strategui Antanui Sireikai bei klubo vadovams pakako laiko, kad įsitikintų I. Vaitkaus potencialu bei pasiūlytų jam dvejų metų kontraktą.

„Jau man patyrus traumą treneris išreiškė norą, kad aš likčiau. Aš irgi to norėjau, tad ilgai nedvejojau. Norėjau pasirašyti sutartį, pasidaryti gerą reabilitaciją ir ruoštis naujam sezonui.

Net nesvarsčiau jokių kitų variantų, jau buvau apsisprendęs, kad jei „Šiauliai“ norės – aš tikrai liksiu. Manau, kad jų pasiūlyta sutartis yra didelis pasitikėjimas manimi, kurį stengsiuosi pateisinti“, – sakė I. Vaitkus.

Dvejiems metams su žaidėju susisaisčiusi Šiaulių ekipa jam yra numačiusi vieno iš lyderio rolių.

Apie tai po sutarties pasirašymo užsiminė ir klubo vadovas Mindaugas Žukauskas.

„Ignas per 2017–2018 m. sužaistas rungtynes parodė, kad gali būti vienas komandos lyderių. Deja, pilnas traumų sezonas Ignui sutrukdė pilnai atsiskleisti ir parodyti, ką jis iš tikro gali aikštelėje, – dar birželį kalbėjo klubo vadovas Žukauskas.

Galimos lyderio vaidmens nesibaido ir paties iš Šiaulių kilęs krepšininkas.

„Nesibaidau lyderio rolės, – sakė I. Vaitkus. – Treneris man sakė, kad turiu padėti kitiems žaidėjams. Esu iš praėjusio sezono, tad jis norėtų, kad kuo labiau padėčiau kitiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių