Šiaulių „Šiaulių“ klubas susigrąžino puolėją A.Kiežą

Į Šiaulių „Šiaulių“ vyrų krepšinio komandą po ketverių metų pertraukos grįžta puolėjas 29 metų 203 cm ūgio Aurimas Kieža.

Pasak klubo svetainės internete, su aukštaūgiu, kuris 2006 metaisŠiauliuose pradėjo profesionalo karjerą, pasirašyta sutartis vienam sezonui.

Po studijų Hofstros (JAV) universitete A. Kieža buvo pasirašęs sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“, bet sostinės klubas ambicingą puolėją paskolino „Šiauliams“. Po sėkmingo sezono krepšininkas dar metams liko Šiauliuose, o po to persikėlė į Ukrainą ir žaidė Poltavos ekipoje.

2009-2010 metų sezoną A. Kieža vilkėjo gimtosios Marijampolės „Sūduvos“ aprangą, o po metus atstovavo Utenos „Juventus“. Pastarąjį sezoną puolėjasžaidė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje.

2010-2011 metų sezone A. Kieža žaidė itin įspūdingai, todėl buvo išrinktas LKL reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju. Puolėjas per 30 rungtynių net 11 kartų surinko dvigubą dublį. „Juventus“ ekipai krepšininkas pelnydavo po 15,3 taško, sugriebdavo po 9,4 kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo, o jo naudingumas siekė 20,1 balo.

Praėjusį sezoną Pasvalyje puolėjas buvo panašus į savo šešėlį - trenerio nurodymu jam teko daugiau žaisti ties tritaškio linija, o ne baudos aikštelėje. Tad gerokai sumenko ir A. Kiežos statistikos rodikliai: 5 taškai ir 3,1 atkovoto kamuolio (LKL) ir 4,4 taškė bei 3,5 sugriebto kamuolio (BBL).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių