„Šiauliai“ sukirto rankomis su NBA neįsitvirtinusiu amerikiečiu

  • Teksto dydis:

„Šiaulių“ klubą papildė amerikietis 22 metų 196 cm ūgio Judas Dillardas. Su Tenesio universitetą šiemet baigusiu snaiperiu kontraktas pasirašytas pagal formulę „1+1“.

Į Vokietiją išvykusį Lauryną Samėną pakeisiantis J.Dillardas šį pavasarį baigė Tenesio universitetą. 91 kg sveriantis krepšininkas keturis sezonus vilkėjo „Golden Eagles“ ekipos marškinėlius.

Atakuojančiojo gynėjo ir lengvojo puolėjo pocizijose žaidžiantis amerikietis 2012/2013 m. sezoną buvo nepralenkiamas savo ekipoje pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių kategorijose.

J.Dillardas starto penkete pradėjo 28 iš 29 komandos sužaistų mačų. Iš Atlantos kilęs snaiperis ant parketo per rungtynes praleisdavo po 34 minutes. Per jas „Golden Eagles“ lyderis pelnydavo po 19,3 taško, sugriebdavo po 7,8 kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Kovingumu išsiskiriantis krepšininkas pastarąjį sezoną surinko net 10 dvigubų dublių. Dvitaškius 49, o tritaškius 34 proc. taiklumu metęs J.Dillardas dvejose rungtynėse pelnė po 34 taškus.

Krepšininkas šią vasarą buvo pakviestas į NBA vasaros lygoje žaidusią Dalaso „Mavericks“ ekipą, bet treneris Rickas Carlisle'as jo į aikštę taip ir neįleido.

„Tai – ne paskutinis pirkinys. Komandai dar dairomės krašto puolėjo“, – sakė „Šiaulių“ klubo vadovas Adomas Klimavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių