Sezonui besiruošiantis „Žalgirio“ jaunimas iškovojo pirmąją pergalę

Į Kauno „Žalgirio“ komandą pretenduojantys jaunieji krepšininkai sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes. Pirmadienį žalgiriečiai išmėgino jėgas su Merserio universiteto komanda, kurią įveikė 84:79 (15:21, 26:11, 10:18, 33:29).Už uždarų durų vykusį mačą stebėjo tik „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ilias Zouros šiame mače dar nesinaudojo po traumų sveikstančių Pauliaus Jankūno ir Tado Klimavičiaus pagalba. Taip pat negalėjo rungtyniauti smulkias traumas patyrę Mindaugas Kupšas ir Kasparas Vecvagaras bei dar bent porą mėnesių negalėsiantis žaisti Artūras Gudaitis.

Be aukštaūgių krepšininkų likusiems žalgiriečiams mačo pradžioje prireikė šiek tiek laiko apsiprasti, todėl pirmajame kėlinyje visad pirmavo svečiai iš JAV. Jie daugumą atakų užbaigė iš po krepšio, o „Žalgirio“ taškų sąskaitą tolimais metimais atidarė Artūras Milaknis ir Tauras Jogėla. Po pirmojo šalto dušo kauniečiai įsivažiavo, o T.Jogėla ir Tomas Dimša pavaišino varžovus įspūdingais blokais. Po 10 minučių žaidimo „Žalgiris“ atsilikinėjo 15:21.

Antrąjį kėlinį taikliu metimu iš vidutinio nuotolio pradėjo T.Jogėla. Sutvirtinus savo žaidimą gynyboje, puolime estafetę perėmė du labiausiai patyrę žalgiriečiai. A.Milaknis smeigė du tritaškius, o Vytenis Lipkevičius net tris kartus pelnė dvitaškius su pražangomis. Laimėję atkarpą 18:4 kauniečiai išsiveržė į priekį 33:25. Panaši persvara išliko ir pasibaigus antrajam kėliniui – 41:32.

Po didžiosios pertraukos Merserio universiteto krepšininkai pradėjo daug kiečiau rungtyniauti gynyboje ir tai davė akivaizdžių vaisių. Per trečiąjį kėlinį taškus iš žaidimo pelnė tik Marius Grigonis ir Vaidas Kariniauskas, todėl amerikiečiai buvo persvėrę rezultatą (47:46). Pačioje kėlinio pabaigoje T.Jogėla realizavo baudų metimus ir dar blokavo varžovo tritaškį aidint sirenai – 51:50.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui žalgiriečiai ėmė spausti varžovus po visą aikštę ir patys ėmė greičiau žaisti puolime. Gražiai „suvaikščiojus“ kamuoliui Paulius Sorokas pataikė du tritaškius iš eilės, po dar vieno T.Jogėlos bloko greitą ataką užbaigė Justas Tamulis ir „Žalgiris“ pirmavo 60:52. Svečiai vėl priartėjo 59:60, bet po tris taškus surinko Lukas Lekavičius, J.Tamulis ir V.Lipkevičius – 69:63.

Amerikiečiai dar buvo sumažinę atsilikimą iki minimumo, bet su tuo nesitaikstė L.Lekavičius. Mažasis įžaidėjas per porą minučių  pelnė 6 taškus, o rungtynes dėjimu užbaigė V.Lipkevičius – 83:77.

„Žalgiris“: V.Lipkevičius 17 (10 atk. kam., 25 naud. bal.), T.Jogėla 13 (6 atk. kam., 3 blk.), A.Milaknis 10 (3/6 trit.), L.Lekavičius 9, J.Tamulis 9, P.Sorokas 8, N.Barauskas 8, T.Dimša 3, M.Grigonis 3, V.Kariniauskas 2, E.Ulanovas 2.

Merserio universitetas: J.Bryanas 14, M.Brownas 12 (10 atk. kam.), P.Leonardas 11, J.Gollonas 11 (4 rez. perd.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių