Šeštadienį Laisvės alėjoje – krepšinio talentų kova

Šį šeštadienį, birželio 30-ąją, Laisvės alėjoje, prie Soboro, vyks pirmosios jaunimo krepšinio turnyro „Sprite talentų kova“ varžybos. Pagrindiniam penktus metus iš eilės organizuojamo turnyro nugalėtojui atiteks 17 tūkst. litų vertės stipendija. Dar du projekto dalyviai pateks į tarptautinį finalą, kuriame NBA žvaigždės Kobe Bryantas ir LeBronas James'as rinksis savo komandas.

„Tai vienas svarbiausių jaunimui skirtų Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektų. Šiuos turnyrus organizuojame nuo 2008-ųjų, tad turėjome laiko įsitikinti, kad būtent čia galima pastebėti tikrus talentus. Net keliasdešimt šiame turnyre jėgas išbandžiusių jaunųjų krepšininkų vėliau žaidė įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėse“, – džiaugėsi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Dalyvių registracija Kaune prasidės 11 val., varžybų pradžia – 12 val. Kiti kvalifikaciniai „Sprite talentų kovos“ turnyrai vyks iki liepos vidurio: liepos 6 d. – Druskininkuose, liepos 7 d. – Vilniuje ir liepos 14 d. – Palangoje. Finalas numatomas liepos 21 d. Vilniuje. Pasak turnyro organizatorių, kai kurių amžiaus grupių kategorijos skirtinguose miestuose jau visiškai užpildytos.

„Sprite talentų kovoje“ dalyvauti galima ne tik žaidžiant tradiciniame gatvės krepšinio turnyre vienas prieš vieną, bet ir virtualioje kovoje, įkeliant savo 30 sekundžių video siužetą į organizatorių interneto svetainę. Iš virtualios kovos ir kvalifikacinių turnyrų bus atrinkta po šešis favoritus, kurie dalyvaus finaliniame etape. Du jo nugalėtojai: vienas, surinkęs daugiausiai krepšinio aistruolių balsų, kitas – labiausiai patikęs komisijos nariams, pateks į tarptautinį „Sprite“ projekto finalą. Kobe Bryantas ir LeBronas James'as rinks savo komandas specialioms varžyboms, kurios vyks 2013 m. NBA „Žvaigždžių dienoje“ Hiustone (JAV).

Komisiją sudaro Lietuvos krepšinio žvaigždės: Kęstutis Kemzūra, Mantas Kalnietis, Linas Kleiza ir Linas Kunigėlis. Turnyre gali dalyvauti vaikinai ir merginos nuo 13 iki 17 metų, o virtualioje kovoje – nuo 16 iki 24 metų.


Šiame straipsnyje: krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Karas

Karas portretas
---sveiki, noriu jus supažindint su neeiliniu internetiniu žaidimu. ____ pristatymo video čia. youtu.be/-HObmoQA4Z4 (simuliatoriaus nuoroda su bonusu youtube aprašyme). eLietuva - vieta kur mes galime sukurti kitokią Lietuvą. Bėda, kad nors esame viena iš stipriausių valstybiu šiuo metu mus baigia okupuoti lenkai, nes jų daugiau. Prisijunk ir padėk! Pradžioj gali pasirodyti, kad žaidimas nuobodus, bet tai tik klaidingas pirmas ispūdis. Pasijunk bent kelias dienas. ____ Nemokamas virtualios valstybės politikos, ekonomikos, karo simuliatorius. Pagrindiniai žaidimo elementai yra politika, ekonomika, žurnalistika ir karas. Čia jūs galite įsteigti įmonę, turėti savo laikraštį, keliauti po kitas ešalis, dalyvauti politinėje veikloje, balsuoti prezidento/kongreso/partijos pirmininko rinkimuose. Prasidėjus karui ar sukilimui, jusu pareiga kovoti už savo tėvynę visomis išgalėmis. Galimybių riba šiame žaidime priklauso tik nuo mūsų fantazijos. Skirtingai nuo daugelio kitų naršyklinių žaidimų, e-sim nereikalauja daug laiko: užtenka 5-10 min. per dieną (pirmomis dienomis). Tačiau nereiškia, kad šis žaidimas yra labai paprastas ar kad jame nėra daug galimybių. Pradžioje žaidimas gali pasirodyti kiek monotoniškas ir nuobodus: Padirbi, pavalgai, pasitreniruoji ir viskas. Tačiau tai tik pradžia. Vėliau žaidejas gali rinktis, ar jis nori dirbti ekonomikos srityje, rašyti laikraštį, o gal suktis politikoje, dirbti seime, vyriausybėje arba prisijungti prie karinių pajėgų ir kovoti už eLietuvą ir sajungininkus. Tačiau, jeigu jums žaidimas šiek tiek pabodo ir jūs norite nuo jo atsikvėpti, jūs galite ir toliau per dieną žaisti vos ~10 minučių, kad palaikytumėt būtiniausius jūsų eLietuvos piliečio rodiklius -- padirbtumėt, gautumėt pinigų, pasitreniruotumėt ir pavalgytumėt. eLietuva -- palyginti didelė valstybė, esame treti pagal gyventojų/žaidėjų skaičių. Šiuo metu kariaujame su Lenkais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių