Serbų muitinę įveikė krepšinio burtažodžiu

Pasaulio veteranų krepšinio vicečempione tapusi Kauno "Patvankos" vyrų komanda tikisi ne prasčiau pasirodyti ir kitąmet Čekijoje vyksiančiose Europos pirmenybėse.

Finalas – su italais

Salonikuose (Graikija) surengtame 12-ajame pasaulio veteranų krepšinio čempionate Lietuvai atstovavę "Patvankos" krepšininkai laimėjo penkerias rungtynes ir patyrė tik vieną nesėkmę, tačiau ji buvo lemtinga.

45-erių metų ir vyresnių krepšininkų grupėje kauniečiai 76:64 įveikė graikus, 90:58 – slovėnus, 84:81 – ukrainiečius, o antrame varžybų etape 79:48 – vėl Slovėnijos atstovus, pusfinalyje 98:60 – brazilus, bet finale 70:81 nusileido italams.
"Italijos ekipa buvo įveikiama, tačiau pristigome ir jėgų, ir sėkmės. Neįmetėme daug baudų, o italai atvirkščiai – pataikė beveik visas", – mačą dėl aukso medalių prisiminė vienas "Patvankos" lyderių, buvęs Kauno žalgirietis Darius Lukminas.

"Varžovai buvo pranašesni ūgiu. Manau, kad ši italų komanda ir mūsų Nacionalinėje krepšinio lygoje būtų kietas riešutėlis", – teigė Kauno ekipos vadovas Gediminas Kemzūra.

Pasak D.Lukmino, finalo dvikova buvo ramesnė nei pusfinalis su brazilais. "Jie, norėdami išvengti šimtuko, pradėjo šiurkščiai žaisti, provokuoti. Vos sutramdėme emocijas", – papasakojo Atlantos olimpiados bronzos medalio laimėtojas.

Rusai dovanojo vyno

Pasaulio čempionate dalyvavo aštuonios Lietuvos veteranų komandos.

Moterų (40 metų ir vyresnių žaidėjų grupėje) varžybose auksą pelnė Vilniaus "Svajos" krepšininkės. 30 metų ir vyresnių krepšininkių grupėje sidabrą iškovojo "Versan" ekipa, finale 36:109 nusileidusi brazilėms.

60 metų ir vyresnių veteranų grupėje Eduardo Kairio vadovaujami Vilniaus "Statybos" senjorai pelnė bronzą.

"Pamatėme daug pažįstamų veidų, pirmiausia – Rusijos, Graikijos, Italijos komandose. Žaidėme arenose, kuriose praeityje rungtyniavau ir su "Žalgiriu", – kalbėjo D.Lukminas.

"Organizaciniu požiūriu pernai Lietuvoje vykęs Europos veteranų čempionatas buvo gerokai aukštesnio lygio. Graikų pasirinkta varžybų sistema – painoka, rungtynių tvarkaraštis – nestabilus, varžybų statistika – neišsami, pretenzijų sulaukė ir teisėjai", – sakė G.Kemzūra.

Anot D.Lukmino, nesklandumus atpirko malonios staigmenos. "Po finalo mus pasveikino ne vien saviškiai, bet ir žiūrovų pora iš Rusijos, padovanojusi komandai kelis butelius gero vyno", – kalbėjo krepšininkas.

"Atrodė, kad įstrigsime prie Serbijos sienos – muitinės pareigūnai buvo nusiteikę ilgam patikrinimui. Staiga vienas muitininkas, sužinojęs, jog grįžtame iš Graikijos, paklausė: ar ne iš veteranų čempionato? Patvirtinome, kad vežamės ir medalius. Tai suveikė it burtažodis. Patikrinimo procedūra iškart baigėsi, serbai net palinkėjo gero kelio", – pasidalijo įspūdžiais G.Kemzūra.

Atsiėmė FIMBA prizus

Salonikuose surengtame Tarptautinės veteranų krepšinio federacijos (FIMBA) posėdyje dalyvavęs Lietuvos atstovas šios organizacijos taryboje Anatolijus Čupkovas atsiėmė prizus už sėkmingai Kaune surengtą 7-ąjį Europos veteranų krepšinio čempionatą.

"FIMBA aukštai įvertino mūsų organizacines pastangas, pirmiausia – informacijos sklaidos ir atributikos kūrimo srityse", – sakė A.Čupkovas.

Kitąmet Europos krepšinio senjorai rungtyniaus Čekijos mieste Ostravoje.

"Jeigu būsime sveiki, tikrai dalyvausime. Tikimės, kad entuziazmas neišblės", – teigė G.Kemzūra.

Į Salonikus mūsų krepšinio senjorai vyko savo lėšomis.

"Vienas bičiulis iš Rusijos teigė, kad jis už sėkmingą žaidimą krepšinio veteranų varžybose gauna didesnę pensiją. Nesigilinau, ar taip iš tikrųjų yra", – stebėjosi D.Lukminas.

***

Sidabrinė "Patvanka": Mindaugas Lukošius, Arvydas Venclovas, Romanas Brazdauskis, Gintaras Kazakevičius, Darius Lukminas, Kęstutis Amolevičius, Gediminas Kemzūra, Sigitas Birutis, Vytautas Speičys, Algimantas Jančiauskas, Robertas Butkus, Gediminas Meiliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

okur

okur portretas
o kur pasaulio čempionas Vladimiras Romanovas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių