Seime pagerbtos geriausios RKL komandos ir žaidėjai

  • Teksto dydis:

2016-2017 m. Natural Pharmaceuticals-RKL sezonas oficialiai baigtas. Trečiadienį Seime buvo surengta iškilminga ceremonija, kurios metu pagerbti sezono geriausieji.

Renginio vedėjui Tomui Langviniui paskelbus ceremonijos pradžią, A ir B divizionų prizininkus pasveikino lygos prezidentas Darius Gudelis, Seimo narys, Seimo krepšinio komandos žaidėjas Ramūnas Karbauskis ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Atsiimti taurių atvyko B diviziono antrosios vietos laimėtojų ekipa Trakų „TonyResort“ bei B diviziono nugalėtojai Kėdainių „SC-Nevėžio“ krepšininkai. A diviziono taurės įteiktos Gargždų SC (III vieta), Kauno r. „Omega“ (II vieta) bei Tauragės krepšinio klubui (I vieta).

Geriausius sezono žaidėjus pasveikino ir prizus įteikė bendrovės „Natural Pharmaceuticals“ atstovė Barbara Gacek bei Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

Naudingiausiu B divizione pripažintas Tauragės „Fortūnos-Agavos“ žaidėjas Ignas Juškevičius. A divizione šį titulą pelnė Kretingos „Kretingos“ lyderis Rytis Zabita. Abu šie žaidėjai apdovanojimus gavo ir kaip daugiausiai kamuolių sezono metu atkovoję krepšininkai.

Rezultatyviausiais pripažinti Deimantas Pavlovskis (Kupiškio KK „Kupiškis“) ir  Žydrūnas Kelys (Biržų „Biržai“). Pastarasis dėl kelio raiščio traumos prizo atsiimti atvykti negalėjo.

Daugiausia rezultatyvių perdavimų atiduodančių žaidėjų titulą atsiėmė Simonas Lekys (Trakų „TonyResort“) ir Linas Krivickas (Vytauto Didžiojo universitetas).

Daugiausia kamuolių per rungtynes perimančiais žaidėjais pripažinti Arvydas Bareikis iš LKSK ir Dominykas Zupkauskas iš Ukmergės „Olimpo“.

Rengino metu buvo paskatintas ir „Natural Pharmaceuticals-RKL“ sezono talentu pripažintas 18-metis Vilniaus VKC komandos žaidėjas Einaras Tubutis. Šalia jo į simbolinį RKL talentų penketuką pateko Domas Šelekas (Kėdainių „SC-Nevėžis“), Mantvydas Žukauskas (Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“), Rokas Jokubaitis (Klaipėdos „Neptūnas-2“) ir Erikas Venskus (Biržų „Biržai“).

Jaunuosius talentus pasveikino ir prizus jiems įteikė olimpinis čempionas,  Seimo narys, jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pavaduotojas Virgilijus Alekna.

Specialus apdovanojimas už nuopelnus lygai buvo įteiktas RKL įkūrėjui ir direktoriui Aleksui Makulavičiui, kuris jau 12 metų vadovauja lygai ir šiemet šventė savo 80-metį. Apdovanojimą jam įteikė RKL prezidentas Darius Gudelis ir LKF vadovas Mindaugas Špokas.

Geriausius sezono A ir B diviziono trenerius pasveikino ir prizus jiems įteikė legendinis Lietuvos treneris Vladas Garastas. B diviziono geriausiu pripažintas Kėdainių „SC-Nevėžio“ strategas Kastytis Kundrotas. A divizione prizą pelnė čempionų treneris Edvardas Žemgulis.

Geriausiais komandų vadovais paskelbti Jurbarko „Jurbarko“ atstovas Darius Kalinauskas ir Ukmergės „Olimpo“ vadovas Nerijus Vasiliauskas. Jiems padėkas įteikė Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius. Pastarasis taip pat pasveikino ir perspektyviausiu pripažintą RKL teisėją Rytį Vitkų.

Komandinėse nominacijose už geriausią komunikaciją paskatintas Tauragės krepšinio klubas.

Seimo narys, Ekonomikos komiteto pirmininkas ir Seimo krepšinio komandos kapitonas Virginijus Sinkevičius kartu su „TOPsport“ atstovu Skirmantu Staniuliu už geriausius sezono sirgalius padėkojo Rokiškio „Feniksui“, už geriausią debiutą paskatino Trakų „TonyResort“ bei garbingo žaidimo apdovanojimą skyrė Klaipėdos „Neptūno-2“ ekipoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių