Savo auklėtinių nesuprantantis V. Pauliukėnas: gal aš debilas?

„Šiaulių“ komandai Kauno „Žalgiriui“ nusileidus 45:98 vyriausiasis treneris Vaidas Pauliukėnas spaudos konferencijoje buvo itin piktas ir negalėjo suprasti, kodėl jo auklėtiniai taip prastai rungtyniauja.

Treneris leido suprasti, kad jo netenkina komandos legionierių rodomas žaidimas. Visgi pylos kliuvo ne tiek jiems, bet ir likusiems krepšininkams.

„Nežinau, gal aš debilas esu. Aš jų klausiau, gal bloga mano anglų kalba. Jie tyli ir sako, kad viskas gerai. Per kiekvieną minutės pertraukėlę pasakau, ką daryti puolime ir jie daro priešingai. Ne tik puolime – gynyboje, visur. Arba jie manęs nesupranta, arba aš esu durnas, arba jie durni. Tiesiai šviesiai galiu pasakyti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo treneris.

„Bet viskas prasideda nuo treniruočių. Jeigu turi vieną rakštį komandoje, kuri visur kliūva, jeigu vienas nesportuoja, tai tada ir kitas leidžia sau pasisaugoti. Taip ir žaidžiame. Esame jauni, bet to jaunumo nesimato, tiesiog pasimetimas. Išeina visi balti ir grįžta šaltomis rankomis. Kaip jie gali žaisti krepšinį, jeigu grįžta po 10 minučių, duodu ranką, o jo ranka šalta? Visas šaltas, baltas. Apie ką mes kalbame, ką jie gali padaryti?“ – svarstė treneris.

V. Pauliukėnas atskleidė, kad savo komandoje neturi tokio krepšininko, kuriuo galėtų pasitikėti. Strategas net ironizavo, kad galbūt jam pačiam reikėtų pakeisti savo auklėtinius. 

„Gal man reikėtų persirengti ir eiti į aikštę? Reikia mėnesį pasiruošti ir žaisti. Neturiu nė vieno žmogaus, kuriuo galėčiau pasitikėti. Nė vieno. Pavėlavo išmokėti algas, nuvažiavo į Ventspilį ir pralaimėjo 60 taškų skirtumu. Nes algų neišmokėjo. Aš atvažiavau žaisti krepšinį, o jie čia yra už pinigus. Meistriškumo nėra, protelio nėra, taip ir gaunasi. Kai širdies nėra, tai ir gauni po 100 taškų“, – sakė specialistas.

„Šiauliai“ šiandien patyrė antrąją nesėkmę iš tiek pat galimų – prieš tai jie taip pat namie turėjo pripažinti praėjusio sezono autsaiderės Alytaus „Dzūkijos“ pranašumą.

Tai buvo ne pirmasis skaudus šiauliečių pralaimėjimas – savaitgalį jie dalyvavo BBL taurės varžybose, kuriose taip pat nuliūdino savo sirgalius. Tuomet „Ventspils“ sutriuškino V. Pauliukėno ekipą 103:44.

Po tokios sezono pradžios treneris pradėjo galvoti apie savo ateitį komandoje.

„Reikia pagalvoti, ar man tęsti darbą. Labai stipriai. Pasitarsime ir nuspręsime, kaip viską daryti. Nes man labai nesmagu. Tokio vaizdo nenorėjau matyti ir nenorėčiau, kad tai pasikartotų. Man tai – labai sunkus metas“, – nurimęs pripažino strategas.

Išsamesni V. Pauliukėno komentarai:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių