Savaitgalį Kaune – ne tik intriguojančios krepšinio kovos

  • Teksto dydis:

Žiūrovų, savaitgalį apsilankiusių Kauno "Žalgirio" arenoje vyksiančiame DBN LKF taurės turnyro finalo aštuonete, laukia ne tik intriguojančios krepšinio kovos, bet ir pramogos bei socialinės akcijos.

Žiūrovų, savaitgalį apsilankiusių Kauno "Žalgirio" arenoje vyksiančiame DBN LKF taurės turnyro finalo aštuonete, laukia ne tik intriguojančios krepšinio kovos, bet ir pramogos bei socialinės akcijos.

Jie galės pasijusti ne tik žiūrovais, bet ir tikrais šventės dalyviais, o aukščiausio lygio krepšinį pamatyti vos už 7 eurus.

"Per tris dienas vyksiančią krepšinio šventę norime parodyti ne tik įprastų, bet ir netradicinių pramogų. Tai pasiteisino pernai, kai per DNB LKF taurės finalo ketvertą Panevėžyje pasirodė gatvės gimnastai "Project Mayhem", pelnę žiūrovų simpatijas. Jie, beje, vėliau laimėjo Lietuvos talentų konkursą. Šįmet laukia nauji reginiai", - sakė Lietuvos krepšinio federacijos sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus.

Drauge su aštuonių stipriausių LKL klubų kovomis vasario 20-22 dienomis bus galima gėrėtis šokių komandos "Steemroller" pasirodymais ir stebėtis neįtikėtinais Latvijos dviračių akrobatų "Greentrials" triukais. Beje, šie ekstremalaus dviračių sporto atstovai, per ketverius metus surengę daugiau nei 250 pasirodymų, neseniai sužavėjo ir "Lietuvos talentų" komisiją.

Didžiulėje "Žalgirio" arenos erdvėje sekmadienį bus galima stebėti ir kvapą gniaužiantį aviamodeliuotojo Igno Matulevičiaus ir pasaulio uždarų patalpų akrobatinių aviamodelių pasaulio vicečempiono Donato Paužuolio šou. Savo meniniu-akrobatiniu pasirodymu pernai jie sukėlė didžiulį susidomėjimą Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

"Tai bus ypač smagus reginys, juolab, kad pamatyti žaidžiančius geriausius Lietuvos krepšinio klubus galima už labai nedidelę kainą", - sakė LKF sporto ir renginių direktorius.

Dienos bilietas į visas dienos rungtynes kainuoja nuo 7 eurų. Bilietus galima įsigyti internetu http://krepsiniobilietai.lt arba "Žalgirio" arenos kasose.

Vasario 20 dieną arenoje lankysis socialinių centrų auklėtiniai, kuriems be rungtynių bus pasiūlyta pasiklausyti ir vieno garsiausių Lietuvos trenerių Vlado Garasto originalios paskaitos apie krepšinio istoriją. Pokalbis su V.Garastu vyks 14.50 val. po rungtynių "Juventus" - "Pieno žvaigždės" arenos Amfiteatre.

Rungtynių pertraukų metu žiūrovai galės dalyvauti daugybėje žaidimų ir laimėti vertingų Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjų prizų bei oficialios Lietuvos krepšinio rinktinės atributikos "Mes už Lietuvą" suvenyrų.

Rimanto Kaukėno paramos grupė, onkohematologinių ligonių bendrija (OHLB) "Kraujas" ir Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų kraujo centras organizuos kaulų čiulpų donorystės akciją bei kvies ištiesti pagalbos ranką Kaukėno fondo globojamiems vėžiu sergantiems vaikams.

Didžiulis renginys, skirtas jauniesiems krepšininkams ir jų artimiesiems, vyks šeštadienį, prieš DNB LKF taurės turnyro pusfinalius. Nuo 11.30 val. Kauno "Žalgirio" areną drebins Lietuvos moksleivių krepšinio lygos žvaigždžių diena, kurią stebėti galima nemokamai.

"Be to, bus galima įsiamžinti su įspūdinga DNB LKF taure - tiesa, iki finalo rungtynių. Vėliau taurę teks įteikti nugalėtojams, kurie šiais metais jau bus kiti", - sakė T.Rimkus.

Dėl Didžiosios taurės kovos Kauno "Žalgiris", Klaipėdos "Neptūnas", Vilniaus "Lietuvos rytas", Utenos "Juventus", Pasvalio "Pieno žvaigždės", Alytaus "Dzūkija", "Šiauliai" ir Panevėžio "Lietkabelis". Penktadienį vyks ketvirtfinaliai, šeštadienį - pusfinaliai, sekmadienį - finalas ir rungtynės dėl bronzos.

Pernai DNB LKF taurę iškovoje Prienų krepšininkai šįmet nepateko tarp aštuonių geriausių LKL klubų, kurie kovos dėl taurės nauju formatu. Naujas savininkes turės ir moterų taurė, dėl kurios sekmadienį susikaus Marijampolės "Sūduvos" ir "Utenos" krepšininkės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių