Šaras kitų komandų pasiūlymus vertins pagal „Žalgirio“ iškeltą kartelę

  • Teksto dydis:

Jeigu Šarūnas Jasikevičius vasarą nuspręs persikelti į kitą komandą, tai joje tikėsis rasti ne prastesnes sąlygas nei Kauno „Žalgiryje“. O sąlygos gimtajame mieste jį itin tenkina.

Baigiantis Eurolygos sezonui, aplink Šarą sklando vis daugiau gandų, o jo pavardė minima kas kartą, kai kalbama apie galimus pasikeitimus Barselonoje ar Tel Avive.

Pats Š. Jasikevičius sako kol kas šių kalbų nesiklausantis. O ar klausysis, priklausys nuo to, kas jam bus kalbama.

„Čia (Kaune) dirbti malonumas, – interviu tinklalapiui „24sek.lt“ sakė Š. Jasikevičius. – Jeigu eiti kažkur, tai reiktų lygiuotis į šią situaciją, tik galbūt su didesnėmis ambicijomis. Jei ateitų kuris grandas ir pasiūlytų galimybes kovoti dėl aukščiausių tikslų ir turėtų tokią viziją, aš galvočiau. Bet paskui priimti sprendimą bus labai sunku. Palikti „Žalgirį“... Kadangi aš čia jaučiuosi labai gerai. Nuostabiai čia jaučiuosi.“

Vilionių Š. Jasikevičius girdėjo ne vieną. Vos prasidėjus sezonui, per pirmus kelis jo mėnesius, į „Žalgirio“ trenerį kreipėsi 3 Eurolygos klubai. Šaras visus variantus atmetė.

„Jeigu eičiau kur nors iš „Žalgirio“, tai tik į tą klubą, kuris leistų dirbti. Taip, kaip čia, – „24sek.lt“ aiškino Š. Jasikevičius. – Per šiuos metus, pusantrų, buvo pokalbių su kitomis komandomis. Bet labai greitai supranti klubo filosofiją: ar savininkai patys nori rinkti komandą, ar jie nori vienas kitam pasigirti, kokį gerą ir už kokius pinigus nusipirko žaidėją, kokio dydžio išpirką sumokėjo. Mums, treneriams, svarbiausia, kad leistų dirbti. Kaune man leidžia dirbti. Čia jaučiuosi labai mylimas. Tai yra pagrindiniai dalykai, kurie verčia niekur nevažiuoti ir nežiūrėti į kitas puses. Ir tikrai daug nežiūriu.“

Š. Jasikevičiaus treniruojamas Kauno klubas, likus vienoms Eurolygos rungtynėms, savo sąskaitoje turi 13 pergalių ir 16 pralaimėjimų. Už „Žalgirio“ nugaros liko kur kas didesnius biudžetus turinčios „Barcelonos“, „Maccabi“ ar Milano „Emporio Armani“ komandos.

Visgi Š. Jasikevičius sako pernelyg nesiklausantis pagyrų, nes jos greitai gali virsti kritika. 

„Aš nesu labiausiai patyręs treneris, bet šioje profesijoje esu matęs visko. Esu garbintas iki ten (rodo ranka aukštai virš galvos) ir nušvilptas iki čia (delną tiesia link žemės). Ir taip ne vieną ir ne du kartus. Komplimentus priimu taip, kad šiai dienai reikia pasidžiaugti, fainai, atliktas neblogas darbas. Bet jei truputį atsipalaiduoji, ateina kitas ir tau perlipa per galvą“, – tinklalapiui „24sek“ sakė „Žalgirio“ strategas.

Š. Jasikevičius turi ir kitam sezonui galiojantį kontraktą, tačiau jame yra numatyta galimybė persikelti į kitą klubą.

Prie „Žalgirio“ vairo 41-erių metų strategas stojo praėjusio sezono viduryje ir šis sezonas jam yra pirmas, kuriame klubui vadovauja nuo pradžios.

Kauniečiai pasirodymą Eurolygoje baigs šį vakarą, kai Vitorijoje susikaus su vietos „Baskonia“ komanda. Pastaroji jau yra užsitikrinusi vietą ketvirtfinalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių