Supykęs Šaras žalgiriečiams: jie pasijuto per didelėmis žvaigždėmis

22-oji pergalė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe“-LKL) čempionate per 25 turus nenuramino Šarūno Jasikevičiaus. Kauno „Žalgirio“ vairininkas negailėjo kritikos sunkiai 79:73 Kėdainių „Nevėžį“ išvykoje palaužusiems savo auklėtiniams.

Labiau nei rezultatą Š.Jasikevičius akcentavo iššvaistytą didžiulę persvarą ir kilusią įtampą mačo pabaigoje.

- Treneri, kaip vertinate rungtynes?

- Buvo gera pradžia, o vėliau nustojome žaisti. Manėme, kad jau viskas atlikta. Kėdainiai kibo į atlapus, kaip ir kimba visos kitos komandos. Šiame sezono etape nesugebu motyvuoti žaidėjų, kad rungtyniautų LKL. Jie tapo per didelės žvaigždės, kad žaistų LKL. Čia yra mūsų didžiausia problema.

- Gal „Nevėžio“ aikštės gynyba išmušė jūsiškius iš vėžių?

– Nemanau, kad šitame lygyje mus kažkas turėtų išmušti iš vėžių. Sakau tai su visa pagarba Kėdainių komandai. Žinome, kad tai yra gera metikų komanda, bet jei du „centrai“ nuo baudų metimo linijos pataiko 50 procentų taiklumu, turime prieš juos prasižengti, o ne leisti sumesti 8 iš 13 iš po krepšio. Nesugebu savo komandos paruošti.

Tuo tarpu Ramūnas Cvirka apgailestavo tik dėl to, kad šiek tiek neatspėjo išleisdamas startiniame penkete būtent tuos Kėdainių „Nevėžio“ žaidėjus, kurie tądien nebuvo pasirengę tokiems iššūkiams.

- Koks būtų jūsų mačo komentaras?

- Gaila, truputis ir mano kaltės, nes nepataikiau su startiniu penketu. Kritome į duobę, gynyboje judėjome ne taip, kaip turėjome. Antrojoje pusėje pralaimėjome kovą dėl kamuolių, bet aplyginus rezultatą, „Žalgiris“ atkovojo kamuolį po savo baudos metimo. Iš tokių epoizodų ir susidėjo rezultatas. Rungtynių pabaigą jie laimėjo vienas prieš vieną - tiesiog jų meistriškumas didesnis.

– Ar toks buvo ir mačo planas: tritaškių mesti daugiau nei dvitaškių?

– Planas yra toks, kad jei esi laisvas – turi mesti. Woodardas ir Tamulis pataikė po kelis metimus, Zacharovas neblogai metė. Būdamas laisvas privalai mesti, ypač pataikantys žaidėjai. Zacharovas yra jaunas žaidėjas, su ambicijomis. Aš jį treniravau gal jau ketverius metus, žinau, kad jis turi galimybių ateityje tapti neblogu žaidėju.

– O kaip sekasi naujokui Giedriui Staniuliui pritapti jūsų ekipoje?

– Jis jau padeda gindamasis. Su juo galime gintis vienas prieš vieną. Gal mažai gauna kamuolių po krepšiu, dar negalime juo pasinaudoti. Tai yra klausimams įžaidėjams. Atrodo ir per treniruotes dirbame, akcentuojame. Giedrius yra geras žaidėjas, gali pasiginti, pacentruoti, tai - vykęs pirkinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių