Šarą nudžiugino komandos energija

„Gerai buvo. Energija buvo didžiulė, o to sunku išsireikalauti“, - teigė Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgirio“ treneris liko patenkintas savo auklėtinių pasirodymu Lietuvos krepšinio lygos pirmenybių mače su Kėdainių „Nevėžiu“.

„Kaip visada tokiame mače labai sunku išsireikalauti, kai kur žaidėjams, ypač jauniems, pritrūko proto. Buvo ir psichologinių klaidų, juk jaunimas žiūri tuos pačius vaizdo įrašus kaip ir komanda, tad galėjo sužaisti gudriau, bet iš esmės pergalė buvo gera. Vyrai buvo tinkamai nusiteikę, kas ir būtina tokiose rungtynėse“, - dėstė Šaras.

„Žalgirio“ stratego žodžiais, jie neketino pernelyg eksperimentuoti sudėtimi, nes turi rengtis Eurolygos finalo ketverto turnyrui. Todėl kai kurie jauni žaidėjai – Martynas Sajus ir Martynas Arlauskas net nepateko į ekipos paraišką.

„Dabar pas mus tiek rungtynių LKL čempionate, kad nebėra laiko galvoti ar užkrauti žaidėjus, ar atvirkščiai – duoti jiems per mažą krūvį. Turime labai blogą tvarkaraštį iki finalo ketverto, tad bandysime per LKL dvikovas ruoštis svarbiausioms Eurolygos kovoms“, - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pasak trenerio, jis neturėjo priekaištų šios dienos teisėjams, atvirkščiai, momentais su jais netgi pajuokaudavo.

Tuo tarpu „Nevėžio“ vairininkas Ramūnas Cvirka, kurio auklėtiniai užsitikrino vietą LKL atkrintamosiose varžybose, taip pat neliko nusivylęs savo ekipa.

„Turime problemų su aukštais žaidėjais, tad neatlaikėme žalgiriečių atletiškumo. Mus apstumdė po krepšiais, o puolime agresyvumo baudos aikštelėje irgi trūko“, - aiškino R.Cvirka.

Anot vairininko, jo ekipa prieš akistatą su „Žalgiriu“ pagavo pergalių bangą, laimėjusi 4 kartus paeiliui, nes visi krepšininkai, įskaitant ir naujokus, suprato, ko iš jų reikalaujama bei pritapo vieni prie kitų.

R.Cvirka gyrė rezultatyviausią savo ekipos žaidėją Aleksandrą Zacharovą, pelniusį 22 taškus.

„Kartais jis pataiko, kartais ne, bet puolime esame stipresni su juo“, - sakė treneris.


Šiame straipsnyje: LKLNevėžisŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių