A. Sabonis žarstė patarimus savo jaunėliui Domantui

Vasara, praleista kovojant su metais vyresniais varžovais, padės Domantui Saboniui ateityje. Tuo įsitikinęs jo tėvas, LKF prezidentas Arvydas Sabonis.
Legendinis krepšininkas penktadienį automobiliu atvyko į Rygą stebėti sūnaus žaidimo, tačiau įstrigo sudėtingose Rygos gatvėse ir pamatė tik antrą mačo su Latvija pusę.

Lietuviai lyg tyčia po ilgosios pertraukos įkrito į duobę, iš kurios neišsikapstė, ir pralaimėjo 54:71.

Šeštadienį vaizdas Rygos arenoje buvo geresnis. Sauliaus Štombergo auklėtiniai po atkaklios kovos 84:77 nugalėjo Rusijos krepšininkus ir sekmadienį kovos dėl penktos vietos čempionate.

Lietuvių gretose vėl naudingiausias buvo jaunasis D.Sabonis, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius.

Iš karto po rungtynių jis iš tėvo sulaukė ir sveikinimų, ir patarimų.

„Jam arsenale reikia turėti daugiau ginklų, – sūnaus žaidimą tinklalapiui „BasketNews.lt“ vertino A.Sabonis. – Jeigu stovi toliau, į krepšį net nežiūri. Ir jam sakau: bent akį užmesk, įmesti juk gali. Jam dar daug reikia dirbti.“

Tačiau tuoj pat vyresnis Sabonis pastebi, kad lyginant su praėjusia vasara, šiemet Domantas tikrai patobulėjęs.

„Jis sustiprėjo fiziškai, ant baudos aikštelės ūselio turi gerą judesiuką. Gynyboje dar daug kur išsižiojęs, bet tokiame amžiuje tai normalu“, – sakė A.Sabonis.

Nepaisant solidaus žaidimo su rusais, Domantas šiose rungtynėse pataikė tik vieną baudą iš penkių. Čempionate baudas jis meta vos 51,4 proc. taiklumu.

„Jam sakiau, kad prieš mesdamas baudas paspyruokliuotų kojomis. Nuo kojų priklauso, koks bus metimas. Jeigu nėra amortizacijos, metimas bus kietas. Jeigu kojomis bent kiek paspyruokliuosi, metimas bus švelnesnis ir pašokinėjęs ant lanko turės daugiau galimybių įkristi“, – aiškino A.Sabonis.

Net būdmas metais jaunesnis už varžovus, Domantas yra geriausias Lietuvos rinktinėje, per mačą vidutiniškai pelnydamas po 14,3 taško ir atkovodamas po 11,4 kamuolio. Anot Arvydo, sūnui žaidimas šiame čempionate išeis į naudą.

„Jam nelengva, nes vieni metai jaunimo krepšinyje daug reiškia. Bet tai išeis į naudą, – neabejojo A.Sabonis. – Kitais metais, žaisdamas su bendraamžiais, jis bus įgavęs dar daugiau patirties ir užtikrintesnis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
kuris nuotraukoje yra A.Sabonis ir jo jaunėlis Domantas? Žurnaliūgos jūs, žurnaliūgos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių