A. Sabonis: nereikia gilintis, laikas viską išsprendžia

Arvydas Sabonis ir Lietuvos krepšinio federacija nebus tie, kurie kels klausimus dėl FIBA veiksmų.

Tai LKF prezidentas A. Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas leido suprasti ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

Trečiadienį LKF išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Europos taurės varžybas pasirinksiantys klubai bus suspenduojami LKF.

Ketvirtadienį federacijos vadovai nebuvo linkę atsakinėti į klausimus ir siūlė tiesiog laukti.

„Nereikia giliai gilintis, laikas viską išsprendžia. Dar turime laiko ir matysime, kas čia bus toliau. Pirmiausia reikia sulaukti šeštadienio, kad žinotume, esame, ar ne (olimpinėse žaidynėse)“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Sabonis.

Savaitgalį vyks FIBA valdybos posėdis, kuriame bus sprendžiama dėl galimų sankcijų rinktinėms olimpinėse žaidynėse. Tarsi bijodami per daug prisikalbėti, federacijos vadovai į sudėtingesnius klausimus tiesiog neatsakinėjo.

„Nereikia to. Bus šeštadienis“, – paklaustas, ką mano apie FIBA darbus per paskutinius 15 metų, atsakė A. Sabonis.

Paklaustas, ar sutinka, kad toks FIBA elgesys yra šantažas, A. Sabonis į klausimą vėl neatsakė: „Būk geras, taigi šalia kolega jau klausė. Nesugadink viso vakaro.“

Tuo metu M. Špokas žurnalistams kelis kartus pasiūlė patiems rasti alternatyvų FIBA ar FIBA Europos organizacijai.

„Visi suprantate, kas yra fiba? Ar ne? – žurnalistų klausė M. Špokas. – Tai 1932 metais įkurta bendrovė, mesjos nariai buvome nuo 1936 metų, o paskui – nuo 1991 metų. Nėra kitos organizacijos. Jie ruošia visas taisykles, įstatymus. Jeigu turite alternatyvų, galite pasufleruoti, mes to nematome. Nėra kitos asociacijos, jungiančios krepšinio federacijas.“

Federacijos vadovams priminus, kad dabartinis FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas prieš 16 metų pats buvo vienas iš Suprolygos vadovų, o ši lyga egzistavo vos vieną sezoną, šie klausė, ką jiems reikėtų daryti.

„Jūs gal siūlote mums išstoti iš FIBA ir klubai tegul patys išsiaiškina, kur jie nori žaisti? – perklausė M. Špokas. – Jis yra mūsų vadovas. Kas dar neaišku? Mes esame tos organizacijos nariai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių