A. Sabonis: apie rinktinės pasirodymą ir vilčių nepateisinusį D. Motiejūną

Lietuvos rinktinė pasirodymą Europos čempionate baigė aštuntfinalyje atsitrenkus į Graikijos rinktinės sieną, o tokio scenarijaus nesitikėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Mūsiškiai B grupėje iškovojo keturias pergales ir užėmė pirmąją vietą, tačiau jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape susidūrė su patyrusia Graikijos komanda.

Europos čempionate Lietuva užėmė devintąją vietą. Tai – prasčiausias mūsiškių pasirodymas Europos čempionate nuo 2009 metų, kuomet Lietuva užėmė vos vienuoliktąją vietą. Nuo pirmos dienos su rinktine buvęs Sabonis įvertino jos pasirodymą.

„Užėmus pirmąją vietą gavome graikus, o tai irgi ne kiekvieną dieną būdavo. Vasara gerai praėjo, visi gerai dirbo, neturiu jokių priekaištų. Būdavau treniruotėse, tad mačiau, kad darbas buvo aukštumose. Galbūt pritrūko sportinės laimės, susikaupimo. Nežinau, kada rinktinėje žaidė visi krepšininkai. Vis kažkas negali arba gauna trauma. Šįkart irgi išsiderino, bet čia sportas, būna visko.

Patys žaidėjai sakė, kad rungtynėse su graikais neįvykdė plano. Kaip Dainius Adomaitis sakė, jeigu būtume viską darę pagal planą ir pralaimėję, tai būtų aišku – kažkas ne taip. Bet jeigu pasakyta, kad krepšininkas eina į kairę, o jis tris kartus tai ir padaro, tai ką reikia padaryti? Buldozerį pastatyti? Matyt tokia nesusikaupimo diena“, – LNK „Žinioms“ pasakojo A. Sabonis, iš likusių komandų Europos čempionate palaikysiantis Latvijos ekipą.

A. Sabonis taip pat dėkojo sirgaliams ir apgailestavo, kad rinktinėje buvo tik trys krepšininkai. Labiausiai komandoje išsiskyrė vidutiniškai po 15,8 taško pelnęs ir 11,8 kamuolio atkovojęs Jonas Valančiūnas, po 15,3 taško įmetęs ir 4,3 kamuolio sugriebęs Mindaugas Kuzminskas ir 10,3 taško bei 7,2 rezultatyvaus perdavimo rinkęs Mantas Kalnietis.

„Ačiū sirgaliams, ačiū, kad palaikote. Jūs, kaip ir visada, buvote šeštasis žaidėjas. Bet mūsų, gaila, kad tik trys tebuvo“, – juokėsi A. Sabas. 

Rinktinėje nebuvo A.Sabonio sūnaus Domanto ir kito ketvirtos pozicijos žaidėjo Pauliaus Jankūno. Skyles šioje pozicijoje sunkiai sekėsi kamšyti ir Donatui Motiejūnui, kuris vidutiniškai pelnė po 6,3 taško ir atkovojo po 1,3 kamuolio.

„Jis žaidžia toje pozicijoje, kurioje gali ir ketvirtu ir penktu numeriu pabūti. Iš D. Motiejūno tikėjomės daugiau, bet, matyt, žmogui kitos problemos buvo didesnės“, – pasisakė LKF prezidentas.

Nuo artėjančio sezono prasidės FIBA langų sistema, kurioje Lietuvos rinktinė kovos pasaulio čempionato atrankoje. Ginti šalies garbę negalės NBA ir Eurolygos krepšininkai, todėl A. Sabonis buvo nusivylęs, kad aistruoliai su rinktinės apranga turės matyti ne pačius geriausius žaidėjus. 

„Sirgaliai ateina pažiūrėti visų geriausių, o mūsų rinktinė nėra Ispanija, mes neturime tiek žaidėjų, kad 10 neatvažiuoja, bet ir kitus 10 įdomu pažiūrėti. Vieno kito praradimas yra peilis ir mums, ir žiūrovams“, – situaciją vertino A. Sabonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
mažiau skieskit, krepšinio šalis, krepšinio šalis... užauga, kai tik kas pasiūlo daugiau, tai ir varo iš tos šalies...kiekvienam svarbus savi interesai..

na

na portretas
nereikia tiek ant Motiejūno visiems apkalbėti, juk kai kvietėsi į rįinktinę, visi žinojo, kad jau kelis metus krepšininkas nedaug žaidęs yra, gydėsi nugarą ir jai žaidė tai labai nedaug laiko ir įmesdavo tik kelis taškus

Danute

Danute portretas
kiek laiko treneris dirbo? Pakeisti visad atsiras kuo. Bet ar tai iseitis? Mano manymu turetu toliau dirbti ir stiprinti komanda. Sekmes jam.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių