S. Jovaiša apie „Žalgirio“ pergalę: tai nauja era

1972–1989 m. Kauno „Žalgiryje“ žaidęs Sergejus Jovaiša neslėpė džiaugsmo dėl ketvirtadienį vakare žalgiriečių pasiektos pergalės prieš vieną iš Eurolygos favoritų Pirėjo „Olympiakos“ komandą. LRT RADIJUI jis teigė, kad vienas svarbiausių pergalės kalvių – Šarūnas Jasikevičius, kurio treniruojamas „Žalgiris“ dar gali nustebinti.

Pasaulio ir Europos čempionas Sergejus Jovaiša po ketvirtadienio rungtynių, kuomet „Žalgiris“ rezultatu 101:91 darkart nukovė pernai metų Eurolygos vicečempioną „Olympiakos“ bei laimėjo seriją 3-1, neslėpė emocijų.

„Turbūt jau išgirdome, kas nulėmė pergalę – bendra dvasia, susiklausymas, didžiulis noras, žiūrovai. Pasižiūrėkime, kas dedasi arenoje – kažkokia nauja era. Man labai smagu tai matyti ir jausti“, – džiaugėsi vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų.

Dukart olimpinių žaidynių bronzos medaliais dabinęsis S. Jovaiša teigė, kad nors rungtynių pabaiga, kai likus žaisti mažiau nei minutę graikai skirtumą buvo sumažinę iki mažiau nei 10 taškų, buvo gana nervinga, tačiau jis neabejojo, kad rungtynių baigtis bus sėkminga mūsiškiams.

„Negalvojau, kad gali baigtis kitaip. Visada, kai skirtumas didžiulis, kai pergalė čia pat, tas lengvas atsipalaidavimas dažnai įvyksta, bet „Olympiakos“ nebeturėjo nei jėgų, nei galimybių „perlaužti“ rungtynių eigos“, – įsitikinęs S. Jovaiša.

Kaip jis teigė LRT RADIJUI, didžiausių pagyrų dėl tokio pasiekimo, kai priešpaskutinę vietą Eurolygoje pagal biudžetą turinti komanda po 19 metų pertraukos patenka tarp keturių stipriausių turnyro ekipų, turėtų susilaukti komandos treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Jasikevičius mėgsta rizikuoti, tačiau neturi kitokių galimybių – turi žaidėjų tiek, kiek turi. Ne visi yra labai talentingi, bet visiems yra parodytos jų vietos, pasakytas planas, kaip žaisti. Žiūrovui tai atrodo tobulai sužaistos rungtynės, bet treneris ir specialistai mato trūkumų. Bet jis mato, kaip žaidėją padaryti geresniu, treneris nebijo, jo sprendimai pasiteisina“, – teigia 17 metų daugkartinių Lietuvos čempionų gretose praleidęs S. Jovaiša.

„Žalgirio“ pusfinalyje lauks praėjusių metų turnyro čempionė Stambulo „Fenerbache“ ekipa, su kuria žalgiriečiai susikaus jau gegužės 18 dieną. Ši dvikova įvyks 18 tūkst. vietų talpinančioje Belgrado „Štark“ arenoje.

„Turnyre rungtynių balansas su „Fenerbache“ yra 1:1. Atkrintamosiose varžybose niekas nelaimi sausai, tad visos komandos turi galimybes. Sužaidus vienas rungtynes gerai, galima siekti ir antro, ir trečio stebuklo. Tikėkimės. Niekas prieš sezoną turbūt negalvojo, kad būsime taip aukštai. Nebent didžiausi optimistai galėjo pasakyti, kad šiandien pradedame sezoną ir būsime čempionai. Nuėjome taip toli etapas po etapo, planuokime rungtynes po rungtynių, matysime rezultatą ir džiaugiamės tuo, ką turime“, – optimizmo neslėpė S. Jovaiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių