Š. Jasikevičius: traumų išretinta „Barcelona“ vis dar stipri

Kažin ar daug krepšinio specialistų prieš sezono startą būtų pasakę, kad, Eurolygoje sužaidus 20 iš 30-ies rungtynių, Kauno "Žalgirio" ir "Barcelona" krepšininkai bus turnyro lentelės kaimynai. Būtent šis aspektas šiandien vyksiančiam mačui suteikia ypatingos svarbos.

Varžovai – duobėje

Šįvakar "Žalgirio" arenoje ietis sukryžiuos tiesioginiai konkurentai kovoje dėl kelialapio į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tad pergalė kiekvieną jų ne tik priartintų prie geidžiamo stipriausiųjų aštuoneto, bet ir padėtų atitrūkti nuo artimiausių persekiotojų.

Pirmo rato dvikovą Ispanijoje pernai lapkričio 10-ąją laimėjo aikštės šeimininkai – 92:86.

Ir "Žalgirio", ir "Barcelona" sąskaitose yra po 8 pergales ir 12 pralaimėjimų, tačiau jų vertė skirtinga. Kauniečiams tokio kraičio nėra ko gėdytis, o Ispanijos krepšinio milžinui 11-oji vieta tolygi katastrofai. O kur dar prasčiausiai puolančios komandos laurai? Katalonijos ekipa šį sezoną Eurolygoje įmeta vos po 72,35 taško – mažiau nei bet kuris turnyro autsaideris.

Įdėmiai vieno mėgstamiausių savo klubų situaciją seka ir "Žalgirio" strategas Šarūnus Jasikevičius, neslepiantis simpatijų komandai, su kuria dar būdamas žaidėjas iškovojo ne vieną skambų titulą.

Skandina traumos

"Žalgirio" trenerio žodžiais, pagrindinė varžovų problema – juos užgriuvusi traumų epidemija, eliminavusi daugiau nei pusę žaidėjų.

"Talento jie turi, treneris (Georgias Bartzokas – aut. past.) geras, laimėjęs Eurolygą. Seku ispanų spaudą, "Barcelona" labai guodžiasi, kad sunku dėl treniruočių proceso. Ir tai logiška, nes jei blogai treniruosiesi, tai blogai ir žaisi. Tai vienas krepšininkas mėnesį nerungtyniauja, tai kitas. Sunku ir treneriui", – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Treneris teigė, kad svarbu žiūrėti savo virtuvės ir modeliuoti žaidimą atsižvelgiant į konkretų priešininką.

"Barselonos komandos žaidimo ašis sukasi aplink Tyrese'ą Rice'ą. Sugrįžta Stratosas Perperoglou, prisidėjo Vitoras Feverani (210 cm ūgio vidurio puolėjas – aut. past.), kuris Eurolygoje sužaidė kelias geras rungtynes ir po krepšiais yra didelė jėga. Tad negalima visą dėmesį sutelkti vien į statistiką –  jų pergalių ir pralaimėjimų balansą. Nereikia pamiršti, kad "Barcelona" – viena stipriausių Eurolygos komandų, tačiau dėl įvairių aplinkybių šį sezoną dar neatskleidusi viso savo potencialo", – aiškino Š.Jasikevičius.

Analizavo klaidas

Kauniečiai į naują Eurolygos mūšį stos po dviejų įspūdingų laimėjimų tarptautinėje arenoje prieš Maskvos CSKA ir Stambulo "Darussafaka" ir antausio nacionaliniame fronte – Panevėžyje nuo vietos "Lietkabelio".

"Vyrams pademonstravome vaizdo įrašus, kurie aiškiai patvirtino, kuo nusileidome "Lietkabeliui". Neradome tinkamo atsakymo Panevėžio komandos primestam jėgos žaidimui. Mūsų žaidėjai tam nebuvo pasiruošę. Toks jau yra visas sezonas. Kai pradedame gerai apie save galvoti, mus pastato į vietą", –  atsiduso Šaras.

Pasak jo, praėjusią savaitę traumą Stambule patyręs ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačą Panevėžyje praleidęs Leo Westermannas jau treniruojasi ir šiandien turėtų žengti į aikštę.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisBarcelona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių