Š. Jasikevičius: tai viena geriausių pergalių mano karjeroje

Šarūnas Jasikevičius išgyveno du sudėtingus vakarus. Vakar jo mylima „Barcelonos“ futbolo komanda per stebuklą išsigelbėjo UEFA Čempionų lygos rungtynėse, o šiandien iš itin sudėtingos situacijos išsikapstė ir jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai turėjo 14 taškų deficitą, tačiau nepalūžo ir po galingo ketvirtojo kėlinio 30:17 įveikė Atėnų „Panathinaikos“ ekipą rezultatu 64:58.

„Vakar „Barcelonai“ buvo „gyvenk arba mirk“ rungtynės. Matėme fantastišką futbolą. Vakar buvo sunku užmigti, šiandien bus dar sunkiau“, – su šypsena veide po rungtynių kalbėjo treneris, po spaudos konferencijos iš salės išlydėtas žurnalistų plojimais.

Kalbėdamas apie rungtynes Jasikevičius pripažino, kad šis mačas buvo vienas geriausių jo karjeroje. Jis mano, kad pirmoje pusėje jo ekipa žaidė blogiausiu scenarijumi, o vardinant persilaužimo priežasties ne kartą paminėjo didžiąją laiko dalį buvusį mažą skirtumą tarp komandų ir svarbų sirgalių palaikymą.

„Tai viena geriausių pergalių mano karjeroje. Ir kaip žaidėjo, ir kaip trenerio. Komanda mačą pradėjo nervingai, nepagaudavo kamuolio, tarsi buvo numirusi, tad net nereikia kalbėti apie taktiką. Galbūt krepšininkus veikia psichologiniai dalykai dėl to, kad ji nori užsikabinti už aštuoneto. Bet komanda kovojo, laikė varžovus per atstumą ir visada buvo pasiruošusi smogti. Ir smogėme. Manau, jog driokstelėjome kaip reikiant.

Tikrai pirmoje rungtynių pusėje nesirodė jokių prošvaisčių. Mes nedarėme to, ką buvome susitarę. Pasakiau rūbinėje, kad blogiau negali būti. Bet jeigu užsikursime, pradėsime žaisti su galva, aistruoliai mus palaikys ir stums į priekį. Trečiajame kėlinyje pradėjome žaisti agresyviau, sumažinome penketą, nes nei veržėmės, nei centravome. Centravimą reikėjo atidėti kitoms rungtynės. Bandėme žaisti mobiliau, žemu penketu. Svarbiausia, kad vyrai buvo toje distancijoje, kurioje galėjome bet kada smogti. Taip ir gavosi“, – pasakojo Šaras.

„Žalgirio“ strategas nepamiršo pagirti ir savo buvusio trenerio Xavi Pascualio. Jasikevičius 2012-2013 metų sezone žaidė Pascualio treniruojamoje „Barcelonos“ ekipoje.

„Xavi Pascualis daug metų taktiškai yra fantastiškas treneris, o aš iš jo daug išmokau. Daugumoje pozicijų jie yra atletiškesni, jie yra fantastiškai paruošti visoms rungtynėms, puikiai ginasi, todėl šį pergalė dar daugiau pasako apie mūsų komandą, apie mūsų charakterį, kaip ji eina į priekį ir atsiduoda šiam klubui. Fantastiška pergalė, norėčiau tai dar pakartoti, bet galime čia būti per naktį“, – džiaugsmingai mintimis dalinosi Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautvilis

Tautvilis portretas
Pažvelgęs į pirmo kėlinuko rezultatą (gyvai), susikrimtau ir neturėjau jėgų sekti rungtynių eigą. Nutariau - pralaimės 5-10 taškų skirtumu. Kaip nustebau, kad Žalgiris laimėjo tokias beviltiškas rungtynes. Negerai, kad aš nepatikėjau. Todėl 22 valandą jau stebėjau visą rungtynių įrašą. Manau, kad ir kavinių, restoranų šefai tuo metu pelnu buvo labai patenkinti

arbeid

arbeid portretas
Šunuoliai, rungtynėms įpusėjus jau nesitikėjau kad gali taip įvykti, vyrų atkaklumo dėka įvyko kaip stebuklas

šulcas

šulcas portretas
Šaunuoliai vyrai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių