Š. Jasikevičius: skirtumas tarp 6 ir 8 vietos – didžiulis

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio rytą išskrenda paskutinėms Eurolygos reguliaraus sezono rungtynėms, kuriose Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susikaus su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

Prieš išvyką Š. Jasikevičius oro uoste žurnalistams teigė, kad į kitų paskutinio turo rungtynių rezultatus dėmesio nekreips – jo tikslas yra laimėti ir užimti kuo aukštesnę vietą. Laimėjus žalgiriečiai gali pakilti į penktąją vietą, o suklupus – nukristi į aštuntąją.

Anot trenerio, yra itin svarbu bent išlaikyti šiuo metu turimą šeštąją vietą, kadangi dvi stipriausios Eurolygos komandos jau įrodė savo pajėgumą per reguliarųjį sezoną.

Vakar buvo paskelbta, kad treniruotis negali penki „Olympiakos“ nariai Kimas Tillie, Nikola Milutinovas, Jamelas McLeanas, Georgios Printezis ir Kostas Papanikolaou. Anot Š. Jasikevičiaus, didžioji dalis jų turėtų rytoj rungtyniauti.

– Ką žinote apie varžovų traumas? – žurnalistai oro uoste paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Ruošiamės visiems žaidėjams. Vakar komandai pristatinėjome 14-15 žaidėjų. Kažkiek laukiame informacijos, kažkiek žinome, kad dauguma iš jų (traumuotų žaidėjų) rungtyniaus. Nuo to niekas nesikeičia.

– Tai geriausia Eurolygos besiginanti komanda. Kaip ruošiatės žaisti?

– Kaip ir visada – stengsimės išnaudoti jų silpnas vietas ir žaisti kuo greičiau. Idealių komandų nėra, su jais irgi turime, ką atakuoti. Daugiau mažiau stengsimės žaisti savo krepšinį.

– Kiek dėl tų galimai nežaidžiančių krepšininkų sumažėja varžovų pajėgumai gynyboje?

– Vis tiek K. Papanikolaou yra gerai besiginantis žaidėjas, o daugiau… K. Tillie irgi gerai ginasi, bet atrodo turėtų žaisti. J. McLeanas turėtų žaisti. Daugiau mažiau žais visi.

– Kokia buvo žaidėjų reakcija po pralaimėjimo Šiauliuose?

– Vieną treniruotę turėjome vakar. Reakcija normali. Jie žino, kad žaidė blogai, taip negalima. Krepšininkai supranta, kad reikia daugiau atiduoti energijos.

– Axelis Toupane’as skrenda su komanda. Ar jis galės žaisti?

– Žiūrėsime. Vakar treniravosi, atrodė taip pat, kaip ir visi žmonės po pertraukos be krepšinio – kažkiek lėtesnis. Tai yra rotacijos žaidėjas, ir jeigu šiandien viskas treniruotėje bus gerai, tai rytoj tikrai kažkiek žais.

– Kokią pastaruoju metu „Olympiakos“ rodo formą?

– „Olympiakos“ kenčia nuo traumų. Tikrai negali žaisti visa komanda. Kaip ir visada, yra išreikšta Vassilio Spanoulio lyderystė, o jis yra geroje formoje. Reikia jį pristabdyti, nes nuo V. Spanoulio viskas prasideda, o tuomet prisijungia kiti. Labai svarbu žinoti, kas žais, ir tuomet reaguoti į situaciją.

– Pastaruoju metu „Olympiakos“ tai laimėdavo 30 taškų persvara, tai kitose rungtynėse tiek pat taškų pralaimėdavo. Kaip tai paaiškinti?

– Nežinau. Aš į kitų dirvą neinu. Aš žiūriu į savo komandą, o mes, nepriklausomai nuo situacijos, kas įvyks šiandien, stengsimės užimti kuo aukštesnę vietą.

– Ką galvojate apie tai, kad paskutinio turo rungtynės vyksta ne vienu metu?

– Galvoju, kad tai yra blogai. Turime žaisti vienu metu, bet yra sunki situacija su televizija. Visi nori eterio, visi nori dėmesio. Dėl sportinio principo, kuris yra svarbiausias, visi turėtų žaisti vienu metu, kad kiti negalėtų rinktis. Eini ir žaidi.

– „Žalgiriui“ didžiulis skirtumas tarp 6 ir 8 vietos?

– Manau, kad taip. Visada yra sportinis principas – norime būti kuo aukščiau. Iš kitos pusės, jeigu žaisti, tai geriau prieš trečią komandą, nei prieš pirmą. Jie per 30 rungtynių įrodė, kad yra stipresnė komanda. Tame yra labai daug logikos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
ZALGIRIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių