Š. Jasikevičius: rungtyniaudami su geriausiais krepšininkais mūsų žaidėjai užaugs

  • Teksto dydis:

Šarūnas Jasikevičius neiškovojo pergalės Barselonoje, tačiau „Palau Blaugrana“ areną jis galėjo palikti aukštai iškelta galva.

Kauno „Žalgiris“ nepalūžo nepaisant turėto 16 taškų deficito ir kovojo iki pabaigos, o tai paliko įspūdį jų strategui.

„Apskritai, tai sužaidėme geras rungtynes prieš labai gerą varžovą. Dėl mažų detalių ir mažo kai kurių žaidėjų patyrimo antrajame kėlinyje mes leidome varžovams įgyti didelį pranašumą, tačiau esu laimingas, nes kovėmės ir palikome gerą įspūdį.

„Barcelona“ šiandien žaidė kur kas geriau nei reguliariojo sezono rungtynėse, kuriose jie mūsų neįvertino. Jie privalėjo šiandien laimėti ir rungtynes pradėjo visu greičiu. Dėl to ir esu patenkintas“, – kalbėjo Jasikevičius.

„Žalgiris“ po pirmo kėlinio pirmavo 19:16, tačiau antrajame įkrito į duobę ir vienu metu atsiliko dviženkliu skirtumu (28:38).

Ketvirto kėlinio pradžioje „Barcelona“ pirmavo 73:57, bet „Žalgiris“ nesileido triuškinamas.

„Kiekvienose rungtynėse, kiekvienoje treniruotėje turime atiduoti visas jėgas ir tuomet įvertinsime tuos žaidėjus, kuriuos turime, – tęsė Jasikevičius. – Mums nėra nieko geriau, nei žaisti šioje grupėje, nes tai suteikia mūsų jauniems žaidėjams neįkainojamos patirties. Daug mūsų jaunų žaidėjų užaugs žaisdami su geriausiais žaidėjais ir geriausiomis Europos komandomis.“

Mačas su „Barcelona“ buvo geriausias dviem „Žalgirio“ atstovams – Edgaras Ulanovas pagerino asmeninį naudingumo balų rekordą (30), o Lukas Lekavičius sužaidė rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes (16).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių