Š. Jasikevičius prieš mačą su „Baskonia“: turime varžovams nedalinti dovanų

  • Teksto dydis:

Nesėkme naująjį Eurolygos sezoną Atėnuose prieš vietos „Panathinaikos“ pradėjęs Kauno „Žalgiris“ penktadienį galės reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmose namų rungtynėse priims Vitorijos „Baskonia“, kuri pirmajame ture 85:84 laimėjo prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

„Klaidų bus visą laiką, kad tik jų būtų mažiau. Svarbiausi dalykai bus neduoti lengvų taškų, greitas puolimas, atkovoti kamuoliai puolime, jų prasiveržimai po krepšiu. Tai – pagrindiniai akcentai prieš rungtynes penktadienį.

Komanda, kuri galbūt šiuo metu žaidžia greičiausią krepšinį Europoje, kuri tikrai fantastiškai bėga į greitą puolimą po atkovotų ir perimtų kamuolių. Greito puolimo stabdymas, antro šanso taškai bus absoliučiai svarbiausi dalykai. Jeigu daug dovanų nepridalinsime, manau, tikrai turime gerus šansus“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo žalgiriečių strategas Jasikevičius.

Apie Andrea Bargnani vaidmenį Vitorijos klube: „Aišku, jis yra daugiau pozicinio žaidimo ašis. Žinau, kad yra aukščiausio lygio žaidėjas, jis mums kažkiek pridarys problemų, reikia mažinti jo rolę, bet tai neturėtų būti tie dalykai, dėl kurių galime laimėti ar pralaimėti.

Svarbiau yra lengvi taškai. Komandai, kuri tiesiog įspūdingai bėga į greitą puolimą, kuri įspūdingai veržiasi, ypač Jaka Blažičius, Adamas Hanga ir Shane'as Larkinas. Tai – žymiai svarbiau. Bargnani pataiko daug sunkių metimų, prieš kuriuos atrodo jau varžovai tikrai gerai ginasi. Įsivaizduoju, jog jis pataikys tokių metimų ir penktadienį. Bet svarbiausia juos eliminuoti nuo kamuolių puolime, taškai iš greito puolimo, kiekvienas šansas apsiginti bus aukso vertės.“

Apie „Žalgirio“ stiprybes: „Žalgiris“ turi žaisti savo krepšinį. Laukiame, kad žiūrovai ateis, jų palaikymas mums – labai svarbus, tikėsimės, jog bus tikrai daug žmonių ir žaisime savo žaidimą. Kartais „centruosime“ prieš kai kuriuos žaidėjus, daugiausia žaisime du prieš du ir tikrai norisi žaisti greitai, ypač atkovojus kamuolį. Varžovai tikrai agresyviai kovoja dėl atšokusių kamuolių, tai jeigu atsikovoji kamuolį, atsiveria galimybės tau pačiam. Tikiuosi, jog žaisime greitai, agresyviai ir kaip norime žaisti visą laiką.“

Apie žaidėjų nusiteikimą paskutinėse rungtynėse: „Aš neišskirsiu vieno žaidėjo, aš tikiuosi, kad jie save analizuoja, žaidėjas gali žaisti blogai, nepataikyti, bet jis turi įnešti energijos, turi būti matomas aikštėje. Kai kurie žaidėjai, jeigu nesužaidžia vienas rungtynes, tai aš tikiuosi, kad kitose versis per galvą, lips ant galvų ir trykš savo energija. Tose rungtynėse prieš Alytaus „Dzūkiją“ to pasigedau.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių