Š. Jasikevičius po rungtynių gyrė „Žalgirio“ legionierius

Axelis Toupane'as, Kevinas Pangosas ir Aaronas White'as kartu surinko 40 Kauno „Žalgirio“ taškų, o po pergalės 86:82 prieš Valensijos „Basket“ jie visi sulaukė trenerio Šarūno Jasikevičiaus komplimentų.

Rezultatyviausiai žaidė savo asmeninį rezultatyvumo rekordą užfiksavęs Toupane'as, kuris surinko 18 taškų (8/9 dvit.). Tuo metu Pangosas fiksavo rezultatyvių perdavimų rekordą (15) bei pridėjo 11 taškų. White'as surinko 11 taškų, 8 kamuolius ir 17 naudingumo balų.

„Labai džiugu, kad šis septynių dienų periodas baigėsi. Jis buvo velniškai sunkus mūsų komandai ir labai malonu, kad vyrai savo charakteriu sugebėjo ištraukti dar vienas rungtynes. Fizinis ir emocinis išsikrovimas šiandien labai jautėsi. 7 dienos, 4 rungtynės, kurios sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, ir 3 pergalės. Pastarosios parodo šios komandos charakterį ir atsidavimą. Dabar reikia pailsėti, pasitreniruoti. Reikia, tik nežinau kur.

O šiaip, antra pusė dėl plano vykdymo buvo košmariška. Nenoriu pateisinti, bet po tokios atkarpos reikia suprasti. Čia yra įspūdinga. Lenkiu galva prieš vyrų charakterius ir dabar visi labai nori laisvos dienos“, – apie rungtynes sakė Jasikevičius.

– Kaip galima pakomentuoti išvadas gynyboje lyginant su rungtynėmis Bamberge?

– Tiek Brandonas Daviesas , tiek Axelis Toupane'as davė gerą ritmą gynyboje. Toupane’as žaidė gerai gynyboje ir buvo aišku, kad jis sužais puolime. Viskas krepšinyje prasideda nuo gynybos, todėl daug kas yra logiška. Jis buvo puikus ir gynyboje, ir puolime, o tai yra itin svarbu per dvigubą savaitę. Antradienį Axelis daug nežaidė, o dabar davė impulsą. Brandonas eilinį kartą duoda įspūdingos energijos, bet vėliau, kažkokiais būdais, pats save išsiima iš rungtynių. Jo neišima nei teisėjai, nei varžovai, nei aš. Jis pats save išsiima. Dažniausiai tai nutinka kvailomis pražangomis. Jis yra pasiruošęs komandai duoti kur kas daugiau, tik reikia dėti mažą žingsnį su pražangomis. Esame pasiruošę su juo žaisti daugiau minučių.

– Ką reikėtų padaryti, kad Axelis būtų stabilesnis?

– Nežinau, nes jis kiekvieną dieną dirba ir stengiasi taip pat, kaip ir kiti. Aš laukiu irgi. Aš esu buvęs įžaidėju, jeigu prieš mane jį pastatytų, tai kelnėse kažkas atsirastų. Jis aukštas, gerai juda. Reikia tik patyrimo šioje Eurolygoje. Visada tikiu tais, kurie atsiduoda, ateina į treniruotes nevaromi.

Pangosas atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Kaip jis vadovavo komandai?

– Tai įspūdingas skaičius. Kartais man pritrūko sprendimų iš įžaidėjų pusės. Nežinau, ar visko noriu idealiai, bet reikia pažiūrėti ir į 28 minutes. Per jas – nulis klaidų. Tai įspūdinga žaidžianti ketvirtas rungtynes per 7 dienas. Bet aš juo neabejoju, aš jį matau kasdien dvejus metus.

– Ar White’as šį sezoną viršija lūkesčius?

– Mums buvo svarbu šį sezoną tapti atletiškesniais. Aaronas labai tinka šalia Pauliaus. tokia ir buvo vizija, kad Paulius žaistų centru, o White’as – ketvirtu. Jis labai greitai perprato rolę.

– Paulius Jankūnas 100 rungtynių iš eilės nepraleido. Ką galima apie tokią seriją pasakyti?

– Tai lemia profesionalumas. Tai, kaip jis elgiasi kasdien, yra pavyzdys mums visiems. Paulius kiekvieną rytą arba dirba, arba atsistatinėja. Tikrai įsivaizduoju, kad jis iš tų 100 rungtynių turėjo tokių, kuriose kai kurie krepšininkai nežaistų. Galbūt vienas iš atvejų buvo šiandien.

– Kaip paaiškinti Antano pražangas?

– Puikus žmogus, visi mes jį rūbinėje mylime, bet aš to nesuprantu. Mes šiandien iniciatyvą praradome kvailomis pražangomis. Yra specialūs pratimai, vaizdo įrašai, bet aš to neišgaunu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antaaaanas

Antaaaanas portretas
Nu jo Antaaaaaaaaaaaaanas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių