Š. Jasikevičius po pergalės prieš „Neptūną“: žengėme žingsnį į priekį

  • Teksto dydis:

Prireikė kiek daugiau nei mėnesio, bet tai pagaliau įvyko. Visi ant parketo žengę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atrodė lyg kumštis ir LKL čempionai iškovojo įtikinamą pergalę, 88:62 revanšuodamiesi vienintelei iki tol neįveiktai lygos komandai, Klaipėdos „Neptūnui“.

Tokiu pasirodymu po mačo džiaugęsis Šarūnas Jasikevičius pastebėjo, kad buvo padaryta pažanga.

„Sužaidėme tikrai solidžiai, – po dvikovos patenkintas buvo „Žalgirio“ strategas. – Dėjome mažą žingsnį į priekį su drausme, disciplina ir fiziniu kontaktu. Ta negera atkarpa 0:10 kažkiek nuvylė, per ją padarėme 4 klaidas ir varžovai už tai mus tradiciškai baudžia bėgdami į greitą puolimą, bet be tos atkarpos buvo tikrai gerai“.

Trenerio minėta atkarpa buvo trečiajame kėlinyje, kai kauniečiai tris minutes nepelnė nė taško ir jų persvara sumenko nuo 55:34 iki 55:44. Visgi tada Edgaro Ulanovo blokas įkvėpė komandą spurtui ir Kauno klubas nubėgo nesižvalgydamas atgal.

Visi 12 žaidėjų pelnė taškus, o rezultatyvus buvo ir itin slogiai prieš dvi dienas Maskvoje atrodęs Brandonas Daviesas (10 taškų).

„BasketNews.lt“ po dvikovos paklaustas, ar tai buvo pirmas kartas šį sezoną, kai nė vienas iš aikštėje pasirodžiusių žaidėjų neiškrito iš konteksto, Jasikevičius buvo linkęs sutikti.

„Išskyrus tas 4 min. trečiajame kėlinyje – taip. Solidžiai žaidėme. Aišku laiko nėra, bet per 48 val. pasidarai dvi video sesijas, kad nauji žaidėjai suprastų, prieš ką žaidė. Tiek Toupane’as, tiek Micičius davė labai gerą toną gynyboje. Esu labai patenkintas, išskyrus tomis keturiomis minutėmis“, – sakė Jasikevičius.

„Žalgiris“ šiame mače sulaukė Dee Bosto, kuris žaidė tik antrą kartą per pastarąsias 4 savaites. Prieš dvi savaites pabandęs sugrįžti ant parketo mače su Prienų–Birštono „Vytautu“, netrukus jis vėl buvo priverstas atitolti nuo krepšinio dėl pėdos skausmų.

Per 17 minučių jis pelnė 5 taškus, įskaitant dėjimą mačo pabaigoje, ir vien savo pasirodymu nudžiugino Jaskevičių.

„Tikrai tik dvi savaites nežaidė? Atrodė ilgiau, gal prailgo laukiant, – po dvikovos garsiai svarstė Jasikevičius. – Aišku jo forma nelabai kokia, bet tai labai aukšto lygio žaidėjas, kurio norėtų kiekviena komanda. Tikimės iš jo pagalbos ir naudingo žaidimo.“

Didesnio indėlio iš savo įžaidėjo ateityje tikėsis ir Kazys Maksvytis. „Neptūnas“ tik ketvirtadienį sulaukė Jerry Johnsono ir šiandien jis žaidė pirmąsias rungtynes naujoje komandoje. Jis per 9 minutes pelnė 2 taškus.

„Johnsonas atvyko čia praktiškai tiesiai iš lėktuvo, tai tikrai nepademonstravo, ką gali, – po mačo sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Jam trūksta treniruočių, gal ir geresnio pasirengimo sezonui. Bet mes juo tikime, ateityje tikrai padės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių